Basınspor 'Şampiyon' Oldu

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89

Basınspor 'Şampiyon' Oldu
Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce organize edilen; 'Kurtuluş Kupası Kurumlararası Futbol Turnuvası'nda mutlu sona Basınspor ulaştı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile başlayan ve Mersin genelindeki toplam 28 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın finalindeyse Basınspor ile Milli Eğitimspor karşı karşıya geldi. Koray Aydın Stadı'nda oynanan mücadeleyi izleyenler arasında; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Salim Yavuz, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Aslan, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da yer aldı.
Normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmada rakibini penaltı atışları sonucunda rakibini 5-3 mağlup eden Basınspor, tarihinde ilk defa kupa sevinci yaşarken, Sarı-Siyahlı ekibe kupasınıysa Belediye Başkanı Hamit Tuna takdim etti. Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, turnuvada ikinciliği elde eden Milli Eğitimspor'a kupasını sunarken, turnuvanın üçüncüsüyse yine normal süresi 1-1 sona eren maçta Toros Devlet Hastanesi'ni penaltı atışlarıyla 4-2 mağlup eden Mezitlispor oldu. Mezitli temsilcisine kupasını MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal verdi.
'Kurtuluş Kupası Kurumlararası Futbol Turnuvası'nda; Deniz Kartalları'ndan Fatih Keserci'ye 'En İyi Kaleci Ödülü' takdim edilirken, Cezaevi forması giyerek rakip fileleri 12 kez havalandırma başarısı gösteren Muhammet Ali Çolak'a 'Gol Kralı', Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden Rıfat Kaya ile Deniz Kartalları'ndan Emin Altıparmak'a 'En İyi Kaptan', Toros Devlet Hastanesi'nden Orhan Zontur ile İl Emniyet Müdürlüğü'nden Recep Karakuş'a 'En İyi Kenar Yöneticisi', Basınspor taraftarı Hamide Ünal'a da 'Örnek Taftar' ödülü verildi. 'Komite Özel Ödülü' TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü'ne sunulurken, 'En Centilmen Takım Ödülü' de Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ne (AKİB) takdim edildi.
Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak organize etmiş oldukları turnuvaların artık UEFA'nın da takibinde olduğunun altını çizerek, bunun kendileri açısından ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür eden Tuna, etkinliğe her yıl katılımın bir önceki yıla göre daha fazla olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Hamit Tuna, turnuvayla birlikte aynı zamanda da dostluk ve kardeşliği ön plana çıkartırken, kurumlararasındaki diyalogun da gelişmesine önemli katkılarda bulunduklarını anlattı.