Emine Erdoğan'ı ağlatan berdel hikayesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Doğubayazıt ilçesinde Ahmedi Hani Türbesi ile İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etti. Erdoğan, burada kendisini bekleyen 67 yaşındaki Medine Kaçuru'nun berdel hikayesini dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Ağrı'dan karayolu ile Doğubayazıt'a gelen Emine Erdoğan, burada Kaymakam Hüseyin Yılmaz tarafından karşılandı. Erdoğan burada, Ahmedi Hani Türbesi ile İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etti. İshakpaşa Sarayı önünde Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ve AK Parti milletvekili Fatman Salman Kotan tarafından karşılanan Emine Erdoğan, tarihi kent Doğubayazıt'ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, Doğubayazıt ilçesinin her bakımdan kendisine has özellikleri bulunduğunu, Türkiye'ye renk ve zenginlik katan bir yer olduğunu söyledi. İshak Paşa Sarayı'nı gezen Erdoğan, ardından Ahmedi Hani Türbesine geçerek dua okudu. Bu sırada Erdoğan, yanına gelen 67 yaşındaki Medine Kaçuru ile sohbet etti. 13 yaşındayken berdel yoluyla evlendiğini belirten Kaçuru, "Ben okuyamadım. Bunun ezikliğini çok yaşıyorum. Maddi durumum iyi değil. Çocuklarımın okumasını çok istiyorum. Bunun için sizden yardım istiyorum" dedi.

Kaçuru'yu dinlerken duygulanan ve ağlayan Erdoğan, sorunla ilgileneceğini ve takipçisi olacağını söyledi. Erdoğan, ziyaretlerin ardından ilçeden ayrıldı.