TÜGİK Genel Başkanı Güral:Seçimlere kadar ekonomide rahat bir süreç yaşanacağına inancımız

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Hatay, Mersin, Adana, Gaziantep ve Mardin’i içine alan coğrafyada var olan potansiyelin fırsata dönüştürülmesi için işadamlarına büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.



Hatay Genç İşadamları Derneğinin ev sahipliğinde Antakya’da gerçekleştirilen “TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi ve Türk Genç İşadamları Vakfı Yönetim Kurulu Müşterek” toplantısına TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Hazım Sesli, GİAF ve HAGİAD Başkanı AYKUT Özbuğday ve işadamları katıldı.

Gün içerisinde Antakya ve İskenderun’da yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirilen işadamları aynı günün akşamı Antakya Anemon Otel’de organize edilen baloya katıldı. Balo öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, beklentilerini karşılamasa da global krizin ardından fazla sıkıntıya girmeden 2010 yılının kapandığını söyledi. Güral, 2011 yılında ise Türkiye ekonomisinde gelişmelerin devam edeceği ümidini taşıdıklarını belirtti.

Haziran ayında gerçekleştirilecek genel seçimlerin Türkiye ekonomisine etkileri hakkında da düşüncelerini paylaşan Güral; “Seçim ekonomisi gibi bir sürecin işaretlerini şu ana kadar görmedik diyebiliriz. Ancak tabi her ne kadar uzunca bir süreç olsa da Haziran ayına kadar süreç ne getirecek bilemeyiz. Ama tüm sektörler için rahat bir süreç yaşanacağına dair kanaatimiz yüksektir” dedi.

GİAF COĞRAFYASINDA İŞADAMLARINA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Güral, son birkaç gün içinde Adana, İskenderun ve Antakyalı işadamları ile bir araya gelerek bölgedeki illerin sorunları, işadamlarının talep, beklentileri ve çözüm politikaları hakkında görüş alışverişi yapmak fırsatı bulduklarını söyledi. İşadamlarına bu bölgede büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Güral; “Hatay’dan Mersin ve Adana’ya, Gaziantep’ten Mardin’e kadar uzanan GİAF coğrafyası, Türkiye’de sanayileşmenin, ticaretin, turizmin, tarımsal etkinliklerin birbiri ile iç içe geçtiği bir alandır. Bu kadar büyük bir potansiyelin ve zenginliğin fırsata dönüştürülmemesinde hiç şüphesiz işadamlarımıza ve girişimcilerimize ciddi sorumluluklar düşmektedir. Hatay, Türkiye’nin marka kentlerinden biri. Hatay’a yapılacak her yatırımın kalıcı ve verimli olacağına inanıyoruz” dedi.
Hatay’daki ekonomik potansiyelin avantaja dönüştürülmesi gerektiğini de işaret eden Güral, “Özellikle Suriye ve Ortadoğu ile ticaret, İskenderun Limanının üstlendiği enerji trafiği ve Hatay’a özgü inanç turizmi işadamlarımız için paha biçilmez değerde girişim olanakları sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

GİAF ve HAGİAD Başkanı Aykut Özbuğday ise Hatay’ın var olan ekonomik potansiyelinin arttırılabilmesi için Körfez’e yapılan milyon dolarlık yatırımların en azından 100-150 milyonluk olanlarının Antakya merkezde değerlendirilmesinin yerinde bir karar olacağını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının siyaset üstü kuruluşlar olduğunu ifade eden Özbuğday şöyle konuştu; “Genç nüfuslu bir ülkeyiz. Bu nedenle genç işadamlarına büyük görevler düşüyor. Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet ettiği için yükümüz oldukça ağır. En büyük sıkıntımız eğitimsizlik. Genç nüfusun eğitimli meslek sahibi bir nüfus olması gerektiğini düşünüyoruz.”

HAGİAD BÜNYESİNE 16 İŞADAMI DAHA KATILDI
“TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi ve Türk Genç İşadamları Vakfı Yönetim Kurulu Müşterek” toplantılarını ardından düzenlenen baloda 16 yeni üye HAGİAD’a katıldı. Yeni üyeler Can Umaroğlu, Ayhan Mirioğlu, Ahmet Polat, Onur Cenk Ergüven, Abdurrahman Koray Güven, Gökhan Özgen, Yonca Çolakoğlu, Ahmet Rüstemoğlu, Mehmet Hakan Ovalı, Özlenen Narin, Selin Deletioğlu, Erdoğan Ray, Cemil Dökmeci, Yusuf Çokluk, Mehmet Eraslan ve Nihat Öztoprak’a rozetlerini Aykut Özbuğday taktı. Gecede ayrıca iş dünyasında 49 yılını dolduran işadamlarına onur üyeliği plaketleri verildi.