Yeni Yılın Can Eriği 200 Lira

Mersin'in Silifke ilçesinde 2011 yılının ilk günlerinde çıkan can eriği, görenleri şaşırttı

Mersin'in Silifke ilçesinde 2011 yılının ilk günlerinde çıkan can eriği, görenleri şaşırttı. Hüsnü Gökler isimli üretici tarafından 5 dönümlük erik bahçesinden hasadı yapılan yaklaşık 20 kg can eriği ise kilosu toptan 200 TL'den İstanbul'a gönderildi.
Üretici Gökler, yaptığı açıklamada, eriğin bu mevsimde çıkmasının vatandaşlar kadar kendisini de çok şaşırttığını kaydetti. Türkiye'nin birçok yerinde kar, yağmur ve soğuk hava etkili olurken, Silifke'de bahar havasının yaşandığını ifade eden Gökler, bu yıl havaların sıcak olmasının da eriğin erken meyve vermesine neden olduğunu belirtti. Türkiye genelinde ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıktığını herkesin bildiğini vurgulayan Gökler, "İlk turfanda erik normalde Nisan ayında çıkıyor. Ancak bu yıl
ilk defa mevsiminden 4 ay önce erik çıktı ve İstanbul'a gönderdik. Kilosu 200 TL'den gönderdiğimiz bu eriği de fiyatı yüksek olması nedeniyle aş erip canı erik çeken kadınlar tarafından gramla alınacağını tahmin ediyoruz. Çünkü bir kilo can eriği şuanda yaklaşık 2 çeyrek altın fiyatına biz gönderiyoruz. Orada ise bu fiyat daha da artacaktır" dedi.
Gökler, Aralık ayında yağan dolu nedeniyle meyvelerin biraz zedelendiğini, ancak aş erip canı erik çeken hamile bayanların bu ürüne büyük ilgi göstereceğini söyledi.
Öte yandan Göksu Vadisi köylerinden Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi ve Atayurt, Atakent, Taşucu beldelerinde üretimi yapılırken, örtü altına alınan erik bahçelerinde ilk hasat Mart ayında, açıktaki erik bahçelerinden ise Nisan ayında hasat yapılacağı bildirildi.