Karaisalılılar Derneği'nin Karaisalı Ziyareti

Adana'da kurulu bulunan Karaisalılılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Karaisalı'da kaymakamlık, belediye başkanlığı, jandarma komutanlığı, müftülük ve orman işletme müdürlüğünü ziyaret etti.

Karaisalılılar Derneği'nin Karaisalı Ziyareti
Karaisalı Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, devlet hastanesi ve sağlık meslek lisesi yapımı konusunda son aşamaya gelindiğini, ihalenin önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağını söyledi. Kan, Karaisalı halkının okumaya çok önem verdiğini belirterek, ortaöğretim kız yurdu için bu hafta ihale yapılacağının altını çizdi.
Karaisalılılar Derneği, Başkanı Cengiz Taşçı ise yapılacak olan yatırımlardan dolayı memnuniyetini belirterek ilçeye her türlü destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak ise, "Adana Büyükşehir Belediyesi bize üvey evlat muamelesi yapıyor. Merkez İlçe olmamıza rağmen bize ödenmesi gereken ödemeler yapılmıyor" dedi.
Belediyenin borç batağında ve icra kıskacında olduğunu ve çalışan personelin maaşını ödemekte güçlük çektiklerini açıklayan Durak, Büyükşehir Belediyesinden destek görmeyince perişan olduklarını kaydederek, "Tek gelir kaynağımız su ve emlak gelirleri olan Belediyemizin su gelirinin ASKİ'ye devredilmesi, emlak gelirlerimizin büyük kısmı Büyükşehir Belediyesine devredilmesiyle birlikte gelir kaynaklarımız kesilmiş durumdadır" diye konuştu.
Dernek Başkanı Ali Cengiz Taşçı da Karaisalı Belediyesi'nin sıkıntı içerisinde olmasından büyük üzüntü ve rahatsızlık duyduklarını ve bu konularla ilgili, makamlar ile görüşmeler yapacaklarını ifade etti.
Daha sonra ilçe jandarma komutanlığını ziyaret eden ekip jandarma komutanının memnuniyetini ilçede her şeyin iyi olduğunu öğrenince komutana teşekkür ederek ayrıldılar.
Karaisalı İlçe Müftüsü Sezai Erdal'ı ziyaret den Karaisalılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerine, Müftü Sezai Erdal ilçeye yeni atanan imamlardan sonra imamsız köy kalmadığını söyledi.
Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret eden heyete bir sunum yapan Karaisalı Orman İşletme Müdürü Atilla Özalp Karaisalı'nın yüzde 60'nın ormanlarla kaplı olduğunu ve Türkiye ortalamasına göre önemli bir orman bölgesi olduğunu bildirdi. Özalp, 2010 yılı içerisinde orman köylüsüyle koordineli çalıştıklarını, yıl içerisinde köylüye küçümsenemeyecek kadar işçilik ödendiğini ifade ederek, "Geleceğimiz olan ormanlarımızı yok etmemek ve orman köylümüzün refahı ve mutluluğu için yeni projeler ve çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Başkan Cengiz Taşçı Orman İşletme Müdürü Atilla Özalp'e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.