İşitme ve konuşma engelli beş içi, ayda bin ayakkabı üretiyor

Elazığ'da işitme ve konuşma engeli bulunan beş işçi, 'Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği'nce oluşturulan atölyelerde ayakkabı üretim

Elazığ'da işitme ve konuşma engeli bulunan beş işçi, 'Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği'nce oluşturulan atölyelerde ayakkabı üretimi yapıyor.

İkinci Harput Caddesi'nde 6 yıldır faaliyette olan atölye, ayda yaklaşık bin ayakkabı üretiyor. Küçük bir fabrikayı andıran atölyede imal edilen ayakkabılar, Elazığ Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarına pazarlanıyor. Elde edilen gelir ise derneğe üye olan engelli vatandaşların istihdamında kullanılıyor. Kendisi de işitme engelli olan Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Tuğrul Kaya, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, dernek olarak üyelerine istihdam sağlamak ve derneğe gelir elde etmek amacıyla ayakkabı ve konfeksiyon atölyesi kurduklarını söyledi. Kaya, "Ürettiğimiz ayakkabıları genelde toptan olarak satıyoruz. Ancak bir vatandaşımız bize gelip de 'bir çift ayakkabı almak istiyorum' dediği zaman tek çift ayakkabı olarak da satış yapabiliyoruz. İlgi artarsa ayakkabı atölyesini büyütmeyi planlıyoruz." dedi.