Güzelliğine düşkün olanların bu yıl cebinden çok para çıkacak

Güzelliğine düşkün olanlar, bu yıl daha fazla para harcayacak. Bir önceki yıla oranla artış gösterecek olan güzellik harcamalarının büyük kısmını ise

Güzelliğine düşkün olanlar, bu yıl daha fazla para harcayacak. Bir önceki yıla oranla artış gösterecek olan güzellik harcamalarının büyük kısmını ise spor salonları, botoks ve lazer tedavileri için verilen paralar oluşturacak.

Avustralya'da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre ada halkının bu yıl güzelleşmek için 5,8 milyar dolar harcayacağı belirtildi. Bu rakam bir önceki mali yıla göre 300 milyon dolar daha fazla. Güzellik harcamalarında, spor salonlarında yapılan masraflar sabit kalırken, botoks enjeksiyonları ve lazer tedavileri başı çekiyor.

Kozmetik uygulamalarında, önceki dönemde yüzde 30 olan artışa, bu yıl yüzde 22,5 olarak tahmin ediliyor. Spor salonlarında güzelleşmek isteyenler de yüzde 0.7 daha fazla masrafa girecekler.

Plastik ameliyatlar da çok popüler ve artış oranı yüzde 3,9. Ancak ameliyatsız kozmetik uygulamaları, sektörün en çok büyüdüğü alan olacak.

Spor salonlarında 975 milyon dolar masraf yapılırken, güzellik amaçlı bıçak altına yatanlar geçtiğimiz yıl neredeyse 1,3 milyar dolar harcadı.

Kozmetik sektörü analisti Zlatan Kapetanoviç, "Kadınlar daha zahmetsiz ve çabuk olması nedeniyle, ameliyattan ziyade, kozmetik prosedürleri daha fazla tercih ediyorlar. Zira bu tür işlemler bir yemek arası zamanda yapılabiliyor." dedi.

Ameliyatsız kozmetik uygulamaları konusunda uzmanlaşan Victoria Kozmetik Enstitüsü, geçen yıl bütün dünya kriz içindeyken yüzde 50 oranında büyümeyi başarmış. Fizyo-terapist Gavin Chan bu büyümenin, kadınların ameliyatsız ve genel görünümlerinde radikal bir değişiklik yapmadan genç görünme tutkularından kaynaklandığını belirtiyor.

Botoks iğneleri, genç görünmek isteyen kadınların her zaman en favori tercihini oluşturuyor. Ancak derinin altının iğne ile doldurulması esasına dayanan "dermal dolgu" yöntemi de -ki bu yöntem için "minder yüz" (pillow face) tabiri de kullanılıyor- giderek popülerlik kazanıyor.

Bu arada botoks iğnesinin Avustralya'da bir seansı 800 dolara mâl oluyor. Ancak hepsi bu kadar değil. Bu geçici güzelliği korumak için de, her üç ayda bir aynı masrafa tekrar katlanmanız gerekiyor.