En güzel aşure yarışmasında dereceye girenlere altın ödülü

Kayseri Özel Yelkenoğlu Koleji'nde anneler en güzel aşure yarışmasında birinci olabilmek için ter döktü.

Okul Aile Birliği tarafından annelere y

Kayseri Özel Yelkenoğlu Koleji'nde anneler en güzel aşure yarışmasında birinci olabilmek için ter döktü.

Okul Aile Birliği tarafından annelere yönelik düzenlenen aşure yarışması Yelkenoğlu Koleji yemekhanesinde düzenlendi. Yarışmaya katılan 27 annenin aşurelerine jüri üyeleri tat, kullanılan malzeme, görsellik ve sunum kategorilerinde not verdi. Çok sayıda velinin de konuk olarak katıldığı yarışmada hayal dünyalarının zorlandığı birbirinden ilginç aşureler dikkat çekti. Ananas, nar, portakal gibi meyvelerin içinde sunulan aşurelerin yanı sıra lezzetlerinin ve estetiğin ön planda olduğu sunumlar da yer aldı.

Hem tat hem görsellik hem de sunum bakımından hemen hepsi iştah açıcı görünen aşurelerin sahiplerinden Songül Ersoy birinci olurken, Tefika Kılıçlı ikinci, Betül Dilbaz da üçüncü oldu. Okulun müzik öğretmenleri tarafından bir konserin de verildiği yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

Yelkenoğlu Koleji Okul Aile Birliği adına açıklama yapan Müdür Yardımcısı Mustafa Ünal, "Bu yarışmadaki amacımız anneleri bir araya getirip kaynaştırmaktı. Bu faaliyet anneler için çok güzel bir etkinlik oldu, yarışmaya katılarak cesaretlerini gösteren tüm annelere ve misafirlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.