Doğduklarından beri hiç ayrılmayan ikizlerin ders notları bile aynı (Özel)

Sakarya'da tek yumurta ikizi olarak 5'er dakika arayla dünyaya gelen Arzu ve Ebru kardeşler, 19 yıldır hiç ayrılmıyor. İlkokuldan üniversiteye kadar a

Sakarya'da tek yumurta ikizi olarak 5'er dakika arayla dünyaya gelen Arzu ve Ebru kardeşler, 19 yıldır hiç ayrılmıyor. İlkokuldan üniversiteye kadar aynı sınıfı paylaşan ikizlerin, karakterleri kadar notları da birbirleriyle aynı.

Arifiye ilçesinde yaşayan 4 çocuklu Saydam ailesinin tek yumurta ikizleri Arzu ve Ebru, doğdukları günden beri neredeyse hiç ayrılmıyor. İlkokul, ortaokul ve liseyi aynı sınıfta tamamlayan tek yumurta ikizleri, üniversite öğreniminde ayrılmak istemelerine rağmen aynı bölümü tercih etti. Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı'nı okuyan ikizlerin zevkleri, istekleri ve karakterleri kadar ders notları da aynı. Hayatları boyunca ortak arkadaşları olan, doğum günlerini birlikte kutlayan ikizler, çok tartışsalar bile birbirlerinden hiç vazgeçmiyor.

İkiziyle ilkokul birinci sınıftan bu yana hep beraber olduklarını ve hiç ayrılmadıklarını söyleyen Ebru Saydam; "Hem öyle istedik, hem denk geldi. Nerede olursak olalım her şeyimiz aynı oluyor. Okulda olsun normal hayatta olsun. İlk başta herkes ilginç buluyor. Zamanla alışıyorlar. Bize bir kişiymişiz gibi muamele ediyorlar." dedi.

Küçükken herkesin ikiziyle kendisini karıştırdığını belirten Ebru Saydam, öğretmenlerin ayırt edemediklerinden dolayı kendilerine soyadlarıyla seslendiğini dile getirdi. Her dönem ortak arkadaşlarının olduğunu anlatan Saydam, şöyle konuştu: "Her zaman ortak bir arkadaşımız olurdu. Birimiz ortak arkadaşımızla otururdu. Diğerimizde ya önde ya arkada otururdu. Hep beraberiz ayrılalım istiyorduk. Aynı mesleği seçmeyelim dedik, farklı olsun diye düşündük. İkimiz de aynı şeyi istediğimiz için yine aynı bölümde okuyoruz. Zevklerimiz, isteklerimiz hep aynı yönde. Notlarımız da hemen hemen aynı. O sınıfın bir ucunda, ben de diğer ucunda oturuyorum. Notlarımızın arasında 1 puan fark var. Birlikte de çalışmıyoruz aslında, öyle denk geliyor. Demek ki kapasitelerimiz bile aynı. Küçüklükten bu yana bir giysi beğenirken bir elbiseden tek renk olurdu. İkimiz de onu almaya çalışırdık. Başlardık kavga etmeye."

"BİR ELMANIN İKİ YARISIYIZ"

İkiziyle birbirlerine çok bağlı olduklarını söyleyen Arzu ise ikizi bir yere gittiğinde yokluğunu hemen fark ettiğini belirtti.

'Anlaşabiliyoruz ama çoğunlukla da kavga ediyoruz' diyen Arzu Saydam; "Uzun süre yan yana durduğumuzda tartışmalarımız da oluyor. Ama birimiz olmadan da yapamıyoruz, alıştık birbirimize. Bir yere gittiğinde yokluğunu çok fark ediyorum. Arıyorum onu. Sabah aynı anda uyanıyoruz, aynı anda hazırlanıyoruz. Okula birlikte gidiyoruz. Tek başıma hareket ettiğimi hatırlamıyorum. Birlikte bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Küçükken bizi çok karıştırıyorlardı. 9-10 yaşlarındayken Ebru bir suç işlemişti. Annemden azar işiteceğini biliyordum. Annem bizi karıştırdı, onun yerine fırçayı ben yemiştim. Liseye ikizim kontenjandan girdi. Ben direk geldim. O çocuk gelişimini istiyordu, ama kader bizi yine birleştirdi." diye konuştu.

İkizlerin dünyaya gelişinin sürpriz olduğunu ifade eden baba Cemalettin Saydam ise şunları söyledi: "Eşim apandisit ameliyatı oldu. Ameliyat sırasında doktor bana 'eşinizin yumurtalıklarında kist var. Alacağız, çocuğunuz olmayacak' dedi. Sonra tek yumurtadan ikizler dünyaya geldi. İyi ki oldular, çok sürpriz oldu. Eğitim süresince hep aynı sınıfta okudular. Meslek seçimleri de aynı, ders notları da aynı. Şimdiye kadar hiç ayrılmadılar."