Cübbeli Ahmet Hoca Bakan Çelik İle Beraber Aşure Dağıttı

İsmailağa Cemaati'nin ileri gelenlerinden Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Bursa'da Devlet Bakanı Faruk Çelik ile beraber aşure dağıttı

İsmailağa Cemaati'nin ileri gelenlerinden Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Bursa'da Devlet Bakanı Faruk Çelik ile beraber aşure dağıttı. Cübbeli Ahmet Hoca'nın sohbetini dinlemek isteyen çok sayıda vatandaş izdihama sebep oldu.
Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir sohbet için Bursa'ya gelen Cübbeli Ahmet Hoca'yı İvazpaşa Mahallesi'ndeki Uluçınar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği'nde ziyaret etti. Dernek üyeleriyle bir süre sohbet eden Bakan Çelik'in ardından derneğe Chrysler marka zırhlı otomobille gelen Cübbeli Ahmet Hoca dernek binasına girerken vatandaşlar izdihama sebep oldu. Cübbeli Ahmet Hoca'yı yakından görmek isteyen çok sayıda vatandaş, uzun süre dernek merkezinde bekledi.
Ziyarette kameraların görüntü alınmasına izin verilmezken, vatandaşlar dernek binasının önüne kurulan ekrandan sohbeti seyretti. Cübbeli Ahmet Hoca'nın sohbetini dinleyen Çelik, daha sonra dernek merkezinin önünde kurulan aşure standına geçti.

CÜBBELİ HOCA VE BAKAN ÇELİK AŞURE DAĞITTI
Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Cübbeli Ahmet Hoca ile Bakan Çelik dernek binasından beraber çıkarak dışarıda bekleyen vatandaşlara aşure dağıttı. Okunan duaların ardından aşure dağıtan Cübbeli Ahmet Hoca, her ay Bursa'ya geldiğini belirtti. 2011 yılının Türkiye için hayırlı olmasını temenni eden Cübbeli Ahmet Hoca, "Bursa'ya sık sık geliyorum. Bakan Çelik'in ziyaretinden de memnun kaldım. Bursa'da konferansım var. Beni davet ettiler. O yüzden Bursa'ya geldim. Ziyarette hiçbir şey
görüşmedik. Sadece sohbet ettik. Allah, ülkemizi her türlü beladan uzak tutsun" dedi.
Vatandaşlara kepçe kepçe aşure dağıtan Çelik, Uluçınar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ederek Cübbeli Ahmet Hoca ile görüştüğünü söyledi. Başkan Altepe ise, 2011 yılının Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
Çelik, aşure dağıttıktan sonra Cübbeli Ahmet Hoca ile dernek binasının yanındaki evde bir müddet sohbet etti.