BDP gösterilen ilgiden rahatsız oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iki günlük Diyarbakır ziyareti sırasında büyük sevgi görmesi BDP'yi rahatsız etti.

BDP gösterilen ilgiden rahatsız oldu
BDP’liler, Diyarbakır halkının Gül’ü bağrına basmasını hazmedemeyerek, sevgi gösterisinde bulunanların AK Partili olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Diyarbakır’da sevgi seli ile karşılanmış, vatandaşlar Gül’e büyük sevgi gösterilerinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır gezisinin ikinci gününde de Cuma namazını Nebi Camii’nde, “Türk, Kürt ve Arap”lardan oluşan “cumhur” ile aynı safta kılmış, Cami çıkışında da büyük sevgi çemberine alınmıştı.

BU TABLO BDP’Yİ RAHATSIZ ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül’ün Diyarbakır ziyareti ve vatandaşın gösterdiği sevgi BDP’yi rahatsız etti. BDP’nin Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Diyarbakır halkının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bağrına basmasını “Sayın Kılıçdaroğlu geldi Diyarbakır’a, Sayın Kılıçdoaroğlu’nu da bağrına bastı Diyarbakır. Ne var bunda” şeklinde değerlendirdi.

Yurtsever, Cumhurbaşkanı Gül’ün “Resmi dil Türkçe’dir” mesajıyla ilgili de, “Tek dil, tek millet gibi yaklaşımlar kabul edilemez. Tekli ifadeler dayatmadır. BDP olarak bunu reddediyoruz. Bu anlamda Cumhurbaşkanı, Kürtlerin hak ettiği bir söylemde bulunmamıştır” diye konuştu.

“SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNANLAR AK PARTİLİLERDİ”

Tunceli İl Başkanı Murat Polat da, Cumhurbaşkanı Gül’e sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların “AK Partililerden oluştuğunu” savundu. İslâm kardeşliğinin önemli bir ortak payda olduğunu ancak sorunun çözümünde bunun yeterli olmayacağını belirten Polat “Dersim de Alevi’dir. Tek başına İslâmi kimlik yetmiyor. Etnik bir sorun var ortada sonuçta” dedi. BDP Tunceli İl Başkanı şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın çok önemli mesajlar verdiğini düşünmüyoruz. Beklenti iki dillilikle ilgili biraz daha bölgenin hassasiyetlerini yansıtacak açıklamalar yapmasıydı. Halk somut adım bekliyor. Oysa bilinenin tekrarı oldu.

“BDP’NİN BAŞARISI”


Şırnak İl Başkanı Abit İke ise, Cumhurbaşkanı Gül’ün Diyarbakır ziyaretinin kendileri için de olumlu olduğunu ifade ederek “Kürt sorunu artık daha yüksek sesle dillendiriliyor. Önemli adımlar atılıyor. Bunlar sevindirici şeyler.

BDP’nin ana dil ve özerklik talebi çok önemli. Sürecin bu noktaya gelmesinde BDP’nin büyük katkısı olduğu düşüncesindeyim” diye konuştu.



Kaynak: Yeniakit