Balıkesir Yetiştirme Yurdu'nda yangın

Balıkesir'de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kız yetiştirme yurdunda yangın çıktı. Yılbaşı gecesi çıkan yangında 8 öğrenci dumandan zehirlenip hastaneye kaldırılırken, aynı yurtta bu akşam yine yangın çıktı.

Balıkesir Yetiştirme Yurdu'nda yangın
Balıkesir Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki ilk yangın yılbaşı gecesi saat 00.20'de çıktı. Tüm öğrenciler salonda hazırlanan yılbaşı programında oldukları sırada televizyon seyrederken, binanın giriş katında bulunan ve 12 yaş çocukların kaldığı odalardan birine giren yurt öğrencileri sigara içerken yangın çıkardı. Yatağın ve perdenin tutuşması sonucu hemen yayılan alevler penceredeki pvc malzemeyi de tutuşturdu.

Öğrencilerin çığlıkları üzerine fark edilen yangına ihbarı alan itfaiye ekiplerinin çok kısa sürede müdahale etmesiyle başka bölümlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın esnasında dumandan etkilenen toplam 8 öğrenci Balıkesir Devlet ve Atatürk Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Müşahede altında tutulan kızlar sabah 04.00 sıralarında tabur edildi. Yurtta yaşanan yangın sebebiyle yaşanan sıkıntı henüz atlatılmadan bugün akşam saatlerinde aynı yurttan yangın ihbarı gelmesi üzerine olay yerine itfaiye ile çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İtfaiyenin müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü.

SİGARA İÇEN ÖĞRENCİLER KUNDAKLADI

Yangının önceki odanın yakınındaki başka odada çıktığı belirlendi. Yangın sebebiyle büyük korku ve panik yaşayan bazı öğrenciler gözyaşına boğuldu. Sinir krizi geçiren çocuklara sağlık ekipleri müdahale etti. Dumandan etkilenen toplam 4 öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangından kurtulan bir öğrenci, dün geceki ve bu akşamki yangınların bir grup kız tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını idida etti. Odada kaçak sigara içip yangın çıkardıkları belirtilen sorunlu çocukların yangın görüntülerini cep telefonu ile görüntüleyip internet ortamında paylaştıkları ileri sürüldü. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerinin soruşturma başlattığı olayla alakalı İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve yurt müdürlüğünce de idari soruşturma başlatıldığı, araştırmaların devam ettiği bildirildi.

HAYRUNİSA GÜL ZİYARET EDECEK

Balıkesir Fatma Aliye Kasaplu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kimsesiz ve ailevi sorunları sebebiyle sokağa bırakılmış devlet himayesi altına alınan kız çocukları barındırılıyor. Yurtta değişik yaş gruplarında toplam 68 kız çocuğu bulunuyor. Balıkesir'deki kız yetiştirme yurdu bu ay içinde önemli bir ziyaretçiyi misafir etmeye hazırlanıyor. 14 Ocak'ta Balıkesir Sanayisi Odası'nın düzenleyeceği ödül törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül, aynı gün İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret edecek.
Kaynak: İHA