2011 Eurovision Şarkı Yarışması Yüksek Sadakat

Türkiye'nin 2011 Eurovizyon'daki temsilcisi Yüksek Sadakat grubu oldu. Yüksek Sadakat grubu kimdir? Yüksek Sadakat Eurovision şarkısı henüz belli olmadı.Yüksek sadakat 2011 Eurovision'a hangi tür müzikle katılacak? 2011 Eurovision şarkı sözleri bu sayfada olacak.

Türkiye'nin 2011 Eurovizyon'daki temsilcisi Yüksek Sadakat grubu oldu. Yüksek Sadakat grubu kimdir? Yüksek Sadakat Eurovision şarkısı henüz belli olmadı.Yüksek sadakat 2011 Eurovision'a hangi tür müzikle katılacak? 2011 Eurovision şarkı sözleri bu sayfada olacak. TRT yılbaşı gecesi özel programının sonunda Eurovision şarkı yarışmasında bizi temsil edecek isim açıklandı: Yüksek Sadakat.TRT 1 ekranlarında yayınlanan 2011 yılbaşı özel programında her yıl gerçekleştirildiği zamanlarda dünyanın gündemine oturan Eurovision şarkı yarışması Türkiye için de büyük önem ifade ediyor.

Manga'nın geçen sene muhteşem performası ve Sertap Erener’in birinciliği ile zirveye taşınan Eurovision şarkı yarışmasına bu sene Yüksek Sadakat grubu gidecek. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması Almanya'da yapılacak 56. Eurovision Şarkı Yarışması bu sene heyecan dolu anlar yaşatacak. Yarışma Düsseldorf’da, yani Almanya'da 14 Mayıs tarihinde düzenlenecek.

Türkiye'nin Eurovision'daki yeni temsilcisi Yüksek Sadakat grubu oldu. Almanya'nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilecek Eurovision yarışmasına katılacak Türkiye ekibi bu gece açıklandı. TRT'de yılbaşı nedeniyle yayınlanan özel eğlence programında, Türkiye'yi 2011 yılında Almanya'da yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında ''Yüksek Sadakat''grubunun temsil edeceği bildirildi. Eurovision 2010 Şarkı Yarışmasında, Lena'nın seslendirdiği parçayla birinciliği elde eden Almanya, 56. Eurovision Şarkı Yarışmasına ev sahipliği yapacak.

2003 yılında Sertap Erener'in Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olması tüm Türkiye'yi sevince boğmuştu. 56. Eurovision Şarkı Yarışması (2011 Eurovision) Almanya-Düsseldorf'da yapılacak ve ülkemizi Yüksek Sadakat isimli Rock grubu temsil edecek. 2010 yılında Lena -Satellite isimli eseri ile Eurovision birincisi olmuştu. Bu yüzden 2011 Eurovision şarkı yarışması Almanya'da düzenlenecek. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması TRT ekranlarından 14 Mayıs 2011'de canlı olarak yayınlanacak. 56. Eurovisin yarışmasında Yüksek Sadakat'a başarılar diliyoruz.
2011 Eurovision Şarkı Yarışması Yüksek Sadakat   YÜKSEK SADAKAT FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Eurovision’un Almanya’da yapılacak olmasının nedeni 2010 yılındaki yarışmada Lena isimli sanatçının “Satellite” ismini verdiği şarkı ile birinci olması sebebiyle Almanya'da düzenlenecek.2011 Eurovision şarkı yarışması yarı finalleri 10 Mayıs ve 12 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak. Büyük final ise 14 Mayıs 2011'de düzenleneceği belirtildi. 2011’deki bu yarışmaya Avusturya, tam 3 yıl aradan sonra yeniden katılacak. 43 ülke katılımlarını şimdiden onayladı bile! Slovakya daha önce katılmayacağını açıklasa bile sonradan kararını değiştirdi ve 2011'deki yarışmaya katılma kararı aldı. İtalya da 14 yıl aradan sonra Eurovision yarışmasına yeniden katılacak.

San Marino da 2 yıl aradan sonra bu yarışmaya tekrar katılacaklar arasında. Macaristan ise 1 yıl aradan sonra tekrar katılacak. Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapacak.

YÜKSEK SADAKAT KİMDİR?

Yüksek Sadakat, Türk rock müzik grubudur. Temelleri 1997 yılında şarkı yazarı ve bas gitarist Kutlu Özmakinacı tarafından atılmıştır. Son kadrosu; vokallerde Kenan Vural, gitarda Serkan Özgen, basta Kutlu Özmakinacı, tuşlu çalgılarda Uğur Onatkut ve davulda Alpay Şalt'tan oluşur.Şarkı yazarı ve bas gitarist Kutlu Özmakinacı tarafından 1997 yılında Filinta adıyla temelleri atılan Yüksek Sadakat grubu , kendi adını taşıyan ilk albümünü Ocak 2006'da DMC etiketiyle piyasaya çıkardı.Albümde yer alan Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer adlı şarkı, albüm daha müzik marketlerdeki yerini almadan birçok ulusal radyoda 1 numaraya kadar yükseldi ve 2006 yılında yapılan Nielsen müzik ölçümlerine göre Türkiye radyolarında en çok çalınan parça oldu.‘Yüksek Sadakat’ albümü, Doruk Müzik stüdyosunda grubun klavyecisi Uğur Onatkut tarafından kaydedildi. Albümde yer alan ve söz ve müzikleri Kutlu Özmakinacı’ya ait olan tüm parçaların düzenlemeleri grup tarafından yapıldı.Yaşama dair birçok konuyu daha önce kimsenin söylemediği gibi söyleyen, vurucu şarkı sözleri ve besteleri ile bir anda geniş bir hayran kitlesi edinen grup; müziğinde Rock’ın farklı dönem ve alt türlerine ait unsurları, Türk coğrafyasına mal olmuş müzikal motiflerle birleştirdi ve bunu yaparken Rock’ın enerjisini kaybetmemeye özen gösterdi.

Sanat dünyası ne dedi?

TRT’nin ‘Yüksek Sadakat’ seçimi sanat dünyasında farklı tepkilere neden oldu. İşte görüşler...
- Deniz Erdem (Avrupa Müzik’in ortağı): TRT yöneticileri Türk halkıyla dalga geçti. Son dakikada değiştirilen sanatçının yerine bu grubu koydular. Bunlara hakkımızı helal etmiyoruz. Çok büyük sanatçıların olduğu Türkiye’de, neden bu grubu yolladılar? Son dakika ve kimlerin talimatıyla seçildiler, bunun hesabını soracak yok. Bu saatten sonra, üstümüzden bir kuş geçse bile yine Eurovision’da ilk 10’a giremeyiz.
- Şebnem Bozoklu: Dünkü fısıltılar doğru çıkmadı. Ayna gitmiyor diye çok sevindim. Bence Yüksek Sadakat de doğru seçim değil. Ah Atiye...
- Garo Mafyan: Bence gayet yerinde bir karar... Eurovision’da gruplar her zaman daha başarılı oluyor. Yarışmada başarılı olmalarını dilerim.
- Erhan Güleryüz (Ayna): Her yıl Eurovison öncesi adaylar çıkar, konuşulur. Daha sonra ise o adaylardan bambaşka birisi gönderilir. Bu yıl da farklı bir şey olmadı. Bu yıl zaten bizimle ilgili bu kadar haber yapıldığına göre kesin gönderilmeyiz diye düşünüyorduk. Çıkan sonuç çok sevindirici. Yüksek Sadakat, Türkiye’nin en iyi gruplarından biri. Bizim de arkadaşlarımız zaten. Hem müzikalite, hem müzik adamı duruşlarıyla son yıllarda yapılmış en iyi Eurovision seçimi oldu.
- Zeynep Casali: Yorucu bir döneme girdiler. Son dakika sürprizi oldu. Bence 2011’in ilk büyük olayıdır. Kenan Vural, hem iyi bir solist hem de iyi bir şarkı yazarıdır. Keza Kutlu Özmakinacı da dergi yöneticiliğinden müzik dünyasına geçip bu kadar başarılı olması ve Yüksek Sadakat’in şarkılarını yazan kişi olarak grubu hep bir adım öne taşıyacak hamleler yapması bugünkü Yüksek Sadakat’in oluşmasının en büyük etkenidir. Yolları açık, şansları bol olsun.
- Işın Karaca: Yolları açık olsun. Ama Eurovision şarkı yarışmasının bu kadar ciddi bütçe ve stratejilerle yapılandırılması bana yanlış geliyor.
- Deniz Arcak: Eurovision eski parıltısını bence yitirdi. Artık kendi starlarını yaratamıyor. Bir sene önceki birinciyi bile zor hatırlıyorlar. Biz de Sertab’ın birinciliğiyle başka bir boyuta taşındı yarışma. Yüksek Sadakat çok tehlikeli bir sürece giriyor. Şarkı, tanıtım, provalar vs. enerji sarf etmelerini gerektiren işler. Üstesinden geleceklerdir. Bir ülkenin sorumluluğunu almak kolay değil.
- Zeynep Dizdar: Yıllar önce ben de vokalist olarak katılmıştım. Zor bir olay. Her anlamda bir ülkenin sorumluluğunu üstleniyorsunuz. Çok fazla ilhama ihtiyaçları var. Her şeyin kapısını açan şarkıdır. Güzel bir şarkı yazacaklarını düşünüyorum. Başarılar diliyorum.