Bolu‘da kanser taraması yapılacak

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ile il düzeyinde tarama yapmayı planladıklarını söyledi.



Vali İbrahim Özçimen, Kanser İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yaptı. Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, vali yardımcısı Zeki Karaca, Belediye Başkan yardımcısı İsmail Yamantürk, ilçe kaymakamları, İl Müftüsü Yaşar Yaprak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, Sağlık İl Müdürü Dursun Koç, hastane başhekimleri ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İl genelinde KETEM’de yapılacak tarama programının yol haritasının belirlenmesi için yapılan toplantıda Sağlık İl Müdürü Dursun Koç, katılımcılara KETEM ile ilgili bilgiler verdi. 2006 yılında hizmete açılan KETEM’in 2010 yılı sonuna kadar yaptığı poliklinik ve teşhis istatistiklerini aktaran Koç, taramaya alınacak yaş grupları ve hedef nüfusu da aktardı.

Vali Özçimen, erken teşhisin önemli olduğunu ifade ederek, planlanan tarama programı için her kurumun elinden geleni yapması gerektiğini belirtti. Merkez ve ilçelerle beraber yapılacak bu tarama programı için katılımcılardan önerileri de alan Vali Özçimen, kanserle ilgili Bolu’daki insanlarda bir kültürün oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti. Vali İbrahim Özçimen kamu kurum ve kuruluşlarının üzerlerine düşen görevleri titizlikle yerine getirmesini istedi.