Yozgat'ta Minikler Hayallerindeki Evi Sergiledi

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu 3

Yozgat'ta Minikler Hayallerindeki Evi Sergiledi
Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması, Hayalimdeki Ev Projesi kapsamında karton ve mukavvalara yansıttıkları hayallerindeki ev maketleri sergilendi.
Okul fuaye salonunda sergilenen evler, gezenlerin büyük ilgisini çekti. Öğrenciler sergilenen eserlerin yanı sıra öğrenciler hayallerindeki evlerle ilgili yazdıkları şiirleri okuyarak duygularını ifade ettiler. Miniklerin kendi hayal dünyasında sahip olmak istedikleri çikolata ve şekerden yapılan evlerin güzelliği dikkat çekerken, ziyaretçiler tarafından oylamaya sunulan projelerde Ceyda Nur Altınok birinci, Ahmet Faruk Yılmazer ikinci, Ayşegül Bolat üçüncü oldu.
Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Açıkyörük, sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, her öğrencinin ayrı kabiliyetlere sahip olduğunu belirterek, "Öğrencilerin güzel işler yaptı. İnsan hayalleriyle yaşar, hayalleriyle mutlu olur. Hayal her insanın sonra ki yıllarını şekillendirir. Öğrencilerimize de bir eviniz olsa nasıl olmasını isterdiniz dediğimizde her birinin ayrı ayrı hayalleri vardı. Bu hayalleri hemen kâğıda çizdiler. Sonra da bu hayalleri gerçekleştirmek için maket haline getirdiler. Bizler de bu maketleri sergiledik. Bizler marifetin iltifata tabi olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle 3. sınıf öğrencilerini ve emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyorum'' diye konuştu.