Yılbaşında cezaevinden çıktı, 6 saat sonra hırsızlık yaparken yakalandı

İzmir'de hırsızlık suçundan bulunduğu cezaevinden yılbaşı akşamı tahliye edilen H.T.'nin (36), 6 saat sonra bir mağazadan sigara çaldığı idida edildi.

İzmir'de hırsızlık suçundan bulunduğu cezaevinden yılbaşı akşamı tahliye edilen H.T.'nin (36), 6 saat sonra bir mağazadan sigara çaldığı idida edildi. Zanlı, yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, Konak ilçesi Basmane semti Eşrefpaşa Caddesi'ndeki katlı otoparkın altında bulunan küçük bir mağazada meydana geldi. Hırsızlık iddiasıyla yaklaşık üç ay önce Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak adliyeye sevk edilen H.T., tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderilmişti. Cezasını tamamlayan H.T., 31 Aralık 2010 akşamı tahliye edildi. Aynı gece saat 00.30 sıralarında bir marketten hırsızlık ihbarı alan ekipler, elindeki sigara kolisiyle koşarak kaçmaya çalışan H.T.'yi yakaladı. Zanlının, yaklaşık bin 500 lira değerinde sigara çaldığı öne sürüldü. H.T. ile ilgili araştırma başlatan polis, cezaevinden tahliye olduktan sadece 6 saat sonra hırsızlık yaparken yakalandığını belirledi. Hırsızlık suçundan birçok kaydı bulunan zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.