Yılbaşı denetimini takip eden Cihan kameramanına saldırı

Ankara'da Maliye Bakanlığı'na bağlı memurların yılbaşı gecesi yaptığı denetimleri görüntülemek isteyen Cihan Haber Ajansı kameramanı Fethi Barut, bir

Ankara'da Maliye Bakanlığı'na bağlı memurların yılbaşı gecesi yaptığı denetimleri görüntülemek isteyen Cihan Haber Ajansı kameramanı Fethi Barut, bir eğlence yerinin çalışanları tarafından saldırıya uğradı. Barut'un kamerası kullanılamaz hale geldi.

Olay, Maliye memurlarının Çankaya Esat Mahallesi Kennedy Caddesi üzerinde bulunan bir eğlence yerini denetimi sırasında gerçekleşti. Memurlarla beraber içeri giren ve denetimi görüntülemek isteyen Barut'a mekan çalışanları müdahale etti. Zaten işini bitirmiş olan kameramanın görüntü almasını istemediklerini ve kamerasını kapatması gerektiğini savunan bar çalışanları Barut'u uyardı. Kameraman Barut, cihazını kapattığını ifade ettiği anda şahıs ve diğer eğlence yeri çalışanları saldırıya geçti. Barut'un elinden kamerasını almaya çalışan saldırganlar, bunda başarılı olamayınca kameraya zarar verdi. Ön tarafı tamamen kırılan kamera kullanılamaz hale geldi. Kameramanın kasetine de el koyan eğlence yeri çalışanları, polisin devreye girmesiyle kaseti geri vermek zorunda kaldı. Fethi Barut'un şikayetçi olmasıyla şahıslar karakola götürüldü. İfade işlemlerinin bitirilmesinin ardından dosya savcılığa intikal ettirildi.

Kameraman Fethi Barut, "İşimi tamamladım, kameramı kapattım. Ancak eğlence yerindeki 3-4 kişi yanıma geldi. Kameramı kırdılar ve sonra kaseti istediler. Kaseti vermek zorunda kaldım. Bar çalışanlardan şikayetçi oldum" dedi.