Vali Kızılcık, 2010 Yılında Yaptıkları Çalışmaları Değerlendirdi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'un Türkiye'de en yaşanabilir iller arasında en üst sıralarda yer aldığını söyledi.

Vali Kızılcık, 2010 Yılında Yaptıkları Çalışmaları Değerlendirdi
Vali Kızılcık, Zorlu Grand Otel'de düzenlenen basın toplantısında Trabzon'da eğitimin başarı düzeyini daha üst sıralara taşıyabilmek için mücadele verdikleri belirterek "Trabzon'da eğitimin, başarı düzeyini daha üst noktalara taşıyabilmek 81 il arasında ilk ona girmeyi bir hedef olarak koymuştuk. 2009 yılındaki çalışmalarımız sonucu 2010 eğitim öğretim döneminde Trabzon 81 il arasında 21. konuma gelmişti. Ancak biz özellikle eğitimde başarının hemen kısa vadede yakalanması mümkün olmayacağı için orta vadeli program yaparak 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde bu başarıyı yakalayabilmek için toplantı ve eylem planını gerçekleştirerek sınavda birinci olanın da yapacağımız anaokuluna ismini vereceğimizi vaat etmiştik. Öğrencilerimizi daha motive edilebilmesi anlamında birinci olan öğrencimizin ismini bu okula vermeyi hedefledik. Sınav sonuçlarına göre onu belirlemiş olacağız. 2010 yılı içinde Sosyal Bilimler Lisesi'ni Trabzon'a kazandırdık. İki fen, bir Anadolu lisesi ile iki anaokulunu da Trabzon'a kazandırdık. Tüm okullarımızın fevkalade önemli olduğunu ancak sosyal bilimler lisesinin bu anlamda Trabzon'umuzda çok önemli başarılara imza atacağına olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.
2010 yılı içinde yapılan KÖYDES çalışmaları hakkında bilgi veren Kızılcık "Köylerimizin yol ve su ihtiyaçlarının karşılanması için 37 milyon TL'lik bir ödenek gelmişti. 28 Aralık .2010 tarihinde ek bir kaynak daha gelerek 14 milyon 491 bin TL, yaklaşık 15 milyon TL'lik ek bir ödenek gelerek kaynağımızın 50 milyon TL'nin üzerine çıkmasını sağlandı. Bu anlamda ülke geneline baktığımızda Trabzon il bazında ya en yüksek, ya da ikinci sıradadır" bilgisini verdi.

"ORTAHİSAR PROJESİ 2015 YILINA KADAR BİTİRİLECEK"
Ortahisar Projesi'nde son aşamaya geldiğini çok yakında kazma vurma çalışmasının gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Kızılcık, "Geçtiğimiz hafta itibariyle proje çalışmalarını yürüten BİMTAŞ firması, çalışmaları bizlere sundu. Bunun uygulamaya konulması için koruma amaçlı imar planının yapılması gerekiyordu, onun da kararını verdik. 3 ay içinde artık kazmayı vuracağız. 1461'den Fatih'in Trabzon'u fethettiğinde, Türkler'i ve müslümanları yerleştirdiği Ortahisar'da gelişen mimarinin insanlığın hizmetine sunulmasının bir zorunluluk olduğunu değerlendiriyorum. Gelen misafirlerimizin bize sormuş olduğu sorulara verilecek en güzel cevabın, o mimari yapıyı ve o yaşam tarzını orada sergileyerek onlara göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ortahisar Projesi yaklaşık 2014-2015 yılına kadar tamamlanabilecek bir proje. Bugünden, yarına bitmeyecek ama ben Zağnos, Tabakhane Vadisi, Ayasofya ile Ortahisar tamamlandığında Trabzon'un merkezinde sadece Türkiye'ye değil dünyaya, yeşili ve tarihi mekanlarıyla bir merkez olabileceğini değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

"TRABZON'A LÜKS OTEL KAZANDIRMA ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR"
Trabzon'da 5 yıldızlı bir otelin kazandırılması yönünde çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Vali Kızılcık, "Şehrimizdeki otellerin, kapasite açığı probleminin ortadan kaldırılması için İl Özel İdaresi'ne ait 15 dönümlük araziyi Hilton otellerinden birinin yapılması için Kosifler'e tahsis etmiştik. Ancak maalesef onlar sözleşme imzalamalarına karşın bunu gerçekleştiremeyeceklerini bize yazılı olarak bildirdiler. Biz de kendilerini, zaman anlamında kayba yol açtıkları için dava ettik. İptal için gösterdikleri gerekçelerin doğru olmadığını ve bizler tarafından kendilerine çözüldüğünü taahhüt etmiştik. Gayemiz bu otel açığının giderilmesi. Bu çerçevede aynı yeri beş yıldızlı uluslararası bir zincirin halkası olacak şekilde bir hotel yapılmak üzere tekrar ihaleye çıkardık ve bu ayın 20 veya 25'inde bu müracaatları değerlendirip burada beş yıldızlı bir otelin yapılması için ilgili firmaya bunun tahsisini de yapmış olacağız. Bu konuyla ilgilenen yurt içi ve dışından firmalar var. Eminiz ki en iyi, en doğru inşaatı ve işletmeciliği kim yapacaksa, yetkili kurulumuz yeri onlara tahsis edecektir. Böylece şehrimizin bu anlamdaki açığını da kapatmış olacağız. Ben bir hotelin ekstra ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Nitekim önümüzdeki pazartesi Avustralya'da yaşayan bir hemşehrimizi buraya davet ettik. Yatırım düşündüğünü söyledi. Ben de yatırım imkanlarını kendisine söyledim. Pazartesi buraya geldiğinde ikinci bir beş yıldızlı otelin kendisine yapması için tavsiyede bulunacağım. 100 milyon dolar civarında bir parayı yatırım için ayırdığını ifade etti. Ümit ediyorum ki ikinci otelin yapımına talip olur ve Trabzon yeni otellerine de kavuşmuş olur" dedi.
Sağlık alanındaki yatırımların üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Vali Kızılcık, "Akçaabat'ta 201 yataklı, Kaşüstü'nde 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi inşaatları tamamlanmak üzere. İkisi de bu yılın ilk yarısında Trabzon halkının ve bölge halkının hizmetine sunulacak. Böylece Trabzon sağlık turizmi anlamında merkez konumuna gelme noktasında önemli bir adım atmış olacak. Vakfıkebir Hastanesi'nin ek bina inşaatına başladık. Bu yıl içinde tamamlanmış olacak" açıklamasında bulundu.

TRABZON GÜVENLİ ŞEHİR
Trabzon'un en güvenli iller arasında yer aldığını ve bu anlamda yoğun bir çaba içersinde olduklarını kaydeden Vali Kızılcık, şunları söyledi:
"Şehrimizde belirli dönemler maalesef hiç istenmeyen asayiş ve güvenlik problemleriyle karşı karşıya kalındı. Ama çok şükür başta siz değerli Trabzon'lu hemşehrilerim olmak üzere tüm kesimlerin göstermiş olduğu duyarlılık sayesinde Trabzon'umuz, ülkemizde yaşanılabilir en iyi kentler arasında gösterilmekte. Bunun ana unsurlarından birisi de güvenli şehir olmasıdır. Bu anlamda şehrimizde güvenliğin sağlanmasında katkısı olan ve duyarlı davranan tüm Trabzon'lu hemşehrilerim olmak üzere medya ve polis ve jandarmamızın amir ve memuruna kadar tüm kesimlerine teşekkür etmek isityorum. Suç ve suçluyla mücadelede hiçbir makam ve statü ayrımı gözetmeden, hiçbir gelir ayrımı gözetmeden tüm vatandaşlarımıza eşit seviyede yaklaşıyoruz. Kim suç işlerse onun adalete teslim edilmesi konusunda herkese eşit muamele ediyoruz. Kim suç işlerse cezasını görmesi için eşit muameleye tabi tutulacaktır. Güvenli ortamın sağlanmasında emeği geçen tüm kesimlere bir kez daha teşekkür ediyorum."

"SİLAH RUHSATLARINA İNANILMAZ BİR TALEP VAR, BUNLARI İSTEYEREK VERMİYORUM"
Silah ruhsatları talepleriyle ilgili olarak sorulan soruya Vali Kızılcık, "Silaha taraftar olan bir insan değilim. Hele bireysel silahlanmaya bu anlamda karşıyım. Ancak Trabzon'umuzda bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu anlanda inanılmaz bir talep var. Bu talebi de maalesef bizim üzerimizde çok fazla olarak iletiyorlar. Ben tüm kamuoyundan bu anlamda bana destek olmasını arzu ediyorum. Ben de bunları isteyerek vermiyorum. Şüphesiz bu ruhsatları vermem bir hukuki konudur ancak buna inanarak ve isteyerek vermiyorum bu silahları. Bu konuda kamuoyu olarak medya olarak beni desteklerseniz bende bu konuda sizlere minnettar kalırım" diye konuştu.