Vali Cerrah, Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nu Ziyaret Etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti

Vali Cerrah, Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nu Ziyaret Etti
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Cerrah, ilin işsizlik ordusu değil iş sahibi gençlik yetiştirmek zorunda olduğunu belirterek, ara eleman yetiştiren endüstri meslek liseleri ile meslek yüksek okullarının önemine işaret etti.
Okul kompleksinin tamamında incelemelerde bulunan Vali Cerrah, OSAŞ (Osmaniye Özel Eğitim İşletmeleri A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı Malik Gencer ve Okul Müdürü Sadi Yanık'tan okul hakkında bilgi aldı. Okulun sınıflarını da ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerle görüşen Vali Cerrah, öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yedi.
Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nun bitmek üzere olan lisesi ile birlikte güzel bir eğitim kompleksi haline geldiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Cerrah; "Okulumuz, velilerimizin kreş çağında çocuğunu teslim ederek, liseyi bitirene kadar gözünün arkada kalmayacağı bir eğitim kurumu haline gelmiş. Üniversite sınavlarında okulumuz önemli başarılar elde etmiş. Bu nedenle okulun yapılmasında emeği geçen herkesi, öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizde iyi okulların açılması ve bu okullarda öğrencilerimizin iyi yetişmesi gerekiyor. Bu okullarda iyi idareciler yetişecek ve bu idareciler de Türkiye'yi iyi yönetecekler. Bu nedenle çocuklarımıza verdiğimiz eğitim ülkemizin geleceği için çok önemli" dedi.

"TÜRK İNSANI HAYIRSEVERDİR"
Vali Cerrah, eğitimde hayırseverlerin katkılarının önemine de değinerek; "Türkiye çok büyük bir ülke. Bu nedenle devletimizin her şeye yetişmesi mümkün değil. Bu noktada hayırseverlerimizin eğitime yapacakları katkı çok önemli bir yer teşkil ediyor" dedi. Osmaniye'de önemli bir eğitim seferberliğinin başladığını da ifade eden Vali Cerrah; "Osmaniye'nin okul eksiği yok. Fakat okullarımız eski tarihlerde yapılmış olduğu için binalar eski ve depreme dayanıklı değil. Çalışmalarımız okullarımızın yenilenmesi ve modern hale getirilmesi yönünde devam ediyor. Bu konuda hayırseverlerimiz de desteklerini esirgemiyorlar. 'Babası Yapsın Çocuğu Okusun, Ülkesi Mutlu Olsun' ve 'Dedesi Yapsın Torunu Okusun, Ülkesi Mutlu Olsun' sloganlarıyla başlattığımız kampanyamızda da hayırseverlerimiz desteklerini esirgemediler. Şu an itibariyle 23 tanesi merkez, 7 tanesi de ilçelerde olmak üzere 30 müstakil anasınıfımız tamamlandı. Bu sınıflarda 50 sabah, 50 öğleden sonra olmak üzere 100 öğrencimiz eğitim görüyor" diye konuştu. Kadirli'de bir anaokulu, Bahçe ve Düziçi ilçelerinde de 2 ilköğretim okulunun yine hayırseverlerin desteğiyle yapılacağını da belirten Vali Cerrah; "Türk insanı hayırseverdir. Özellikle eğitim konusunda desteğini asla esirgemez" şeklinde konuştu.

Vali Cerrah, konuşmasının devamında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi yakınına yapılması düşünülen Endüstri Meslek Lisesi'nden de söz ederek, bölgeye lisenin yanı sıra 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu ve Öğrenci Yurdu yapılmasının da planlandığını kaydetti. Osmaniye'nin kalifiye eleman eksiğinin işsizlikte önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Vali Cerrah; "Osmaniye, işsizler ordusu değil, iş sahibi bir gençlik yetiştirmek zorunda. Bu nedenle Endüstri Meslek Lisesi'ne mutlaka ihtiyacımız var. Bu liselerde yetişen çocuklarımız Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikaları atölye olarak kullanacaklar ve teorik eğitimin yanında pratik eğitim de alacaklar" dedi. Cerrah, özellikle eğitim imkanı bulamayan çocukların meslek edinmesini çok önemsediğini de vurgulayarak; "Benim esas amacım köyde yaşayan, okuyamamış çocuklarımızın bir meslek sahibi olmasını sağlamak" diye konuştu.