Vahöp, 159. Basın Açıklamasını Yaptı

Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) tarafından düzenlenen 'Başörtüsüne özgürlük' açıklamalarının 159'uncusu yapıldı.

Vahöp, 159. Basın Açıklamasını Yaptı
Sanat Sokağı'nda düzenlenen basın açıklamasının metnini VAHÖP adına okuyan Necip Erginyürek, üniversitelerdeki kısmi iyileşmelerde "siyasi bir kurnazlıkla Müslümanlara adeta sus payı verilmek istendiğini" belirtti. Erginyürek, "Nitekim bunun en çarpıcı örneği de geçtiğimiz günlerde Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu'nca oluşturulan 2011 yılı bilirkişi yemin töreninde başörtülü mali müşavir Keziban Seyitler ile Nuran Kayagil'e, yemin sırasında komisyon başkanı Mehmet Sabri Kumsal
tarafından kadınların ancak başlarını açmaları halinde yemin edebileceklerinin söylenmesidir. Bu davranış ülkemizdeki başörtüsü yasağının halen bütün vahametiyle devam ettiğinin göstergesidir" dedi.
Erginyürek ayrıca, "Mavi Marmara'da şehit olan 9 kardeşimizin şahadetinin bereketine, ambargonun kısmen yumuşaması ve İsrail'e karşı yükselen direniş ruhu şeklinde şahit olduk. Bu direniş ruhu burada kalmamış, dünya genelinde bu zulmü kabul etmeyen insanlar Hindistan'ın başkenti Delhi'den yola çıkan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye topraklarına ayak basan Orta Asya konvoyu ile bu zulüm karşısındaki şahitliklerini dile getirmişlerdir. Tarih boyunca devam ede gelen zalim-mazlum mücadelesinin bir devamı
olarak, bütün dünyada mazlumlara yönelik gerçekleştirilen kıyımlara karşı, hakkın sesi olacağımızı, zalimlerden hesap sormaya devam edeceğimizi ve yeryüzünde bir tek mazlum kalmayıncaya dek onurlu mücadelemizle zalimlerin karşısında dimdik durmaya devam edeceğimize dair Rabbimize söz verdik ve bu kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.