Umut Yıldızları projesinde bilgisayar işletmeciliği kursunu başarıyla bitiren 12 kişiye sertifikaları verildi

Siirt'te Umut Yıldızları Projesi kapsamında açılan bilgisayar işletmeciliği kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.

Emniyet Müdü

Siirt'te Umut Yıldızları Projesi kapsamında açılan bilgisayar işletmeciliği kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içerisinde İŞ-KUR'un maddi desteğiyle uyguladığı proje kapsamında açılan kursu başarıyla bitiren kursu başarıyla bitiren 12 gence Gençlik Evi'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Gençlik evinde düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, mesleki eğitimin önemine değinerek İçişleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile çocuklarımızın geleceği için 'Umut Yıldızı Projesi' Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği de dahil edilerek, iş birliği protokolü imzalanmıştır. Bu projenin Sekreteryasını, İl Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Bu gerekçeden hareketle, Ülkemizde suça sürüklenmiş sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocuklarımızın, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması ile topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması en büyük amacımızdır." dedi.

Sertifika dağıtım törenine Vali Musa Çolak, Emniyet Müdürü Recep Güven, Vali Yardımcısı Yunus Sezer,Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili F.Özgür Çalapkulu ile katıldı. Tören ardından yılbaşı gecesi nedeniyle Emniyet müdürlüğü tarafından kursiyerlere yılbaşı hediye bohçası hediye edildi. Toplu şekilde hatıra fotoğrafı çekti.