Terör kurbanı 23 vatandaş için Kulp''ta anma töreni yapıldı

Diyarbakır''ın Kulp ilçesi Hamzalı köyünde 1995 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen biri köy korucusu 23 vatandaş için anma töreni düzenlen

Diyarbakır''ın Kulp ilçesi Hamzalı köyünde 1995 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen biri köy korucusu 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Kulp''un Hamzalı köyündeki şehitlikte yapılan törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kulp Kaymakamı Numan Tahir Şimşek, ilçe Jandarma komutanı Binbaşı Murat Mustafa Çetinkaya ve Diyarbakır Müftüsü Ali Melek katıldı. Yapılan anma töreninde öncelikle öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Öğrenciler ellerinde PKK tarafından şehit edilen 23 kişinin isimlerinin yer aldığı dövizler ile katıldı.

Törende konuşan Vali Toprak, Türkiye''de 73 milyon kişinin kardeşlik duygusu içinde yaşadığını dile getirdi. Toprak, "1995 yılında o katliamda hiç bir insanlığın yüreğinde yer bulamayacağı kardeş duygularını ortadan kaldıran ayrışma duygularını getirmek isteyen şiddet içeren köyleri yakıp yıkan 20 tane daha sonraki saldırılarda da 2 tane ve 1 tane olmak üzere 23 tane vatandaşımızı katleden terör örgütünün bu faaliyetini lanetliyoruz." dedi.

Vali Toprak şunları söyledi: "Devletimizin ülkesi bekası ve sizlerin toplumumuzun vatandaşımızın huzurluluğunu ve güvenliğini sağlamak noktasında başta silahlı kuvvetlerimizin değerli mensupları askerlerimiz olmak üzere emniyetimiz tüm güvenlik güçlerimiz ve her şeyden öte bu ifade ettiklerimin içinden çıktığı siz vatandaşlarımızın çünkü hepimizin çoluğu çocuğu o görevlerde o noktalarda görev yapıyor. Bu katliamın hiç bir insanlıkta hiç bir inançta hiç bir kültürde yeri yoktur. Hepimiz bir ve beraber olalım o yanlışlıkları önlemede birlikte hareket edelim ve hiç bir annemizin babamızın ailemizin gözünden yaş akmasın. Bunu temin etmek hepimize düşüyor ve bu konuda önemli bir mesafe aldığımızı da ifade etmek istiyorum. Allah hiç birimizin içinden sevgiyi ve hoş görüyü yok etmesin bakınız bu iki cümle çok önemlidir. Aklımızı vicdanımız ile birlikte içimizdeki kardeş düşünceleri ile birlikte yoğuracağız her şeyi ortadan kaldıracağız."

Konuşmaların ardından Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, katliamdan hayatını kaybedenler için dua etti. Daha sonra resim sergisinin açılışı yapıldı. Hamzalı şehitlerin anlatan film gösteriminin ardından anma töreni sona erdi.