Teknolojik hayatınızı geliştirecek 10 adım

New York Times gazetesi, özellikle teknolojiye meraklı olan, genelde ise herkesin teknolojik hayatını geliştirecek 10 madde sıraladı. Teknolojik al

New York Times gazetesi, özellikle teknolojiye meraklı olan, genelde ise herkesin teknolojik hayatını geliştirecek 10 madde sıraladı. Teknolojik aletlerin bazı kişilerce luzumsuz olmakla birlikte bağımlılık yaptığı ve bununla birlikte zaman israfına neden olduğu görüşü hakim. Gazete, elde edilecek 10 teknolojinin kişinin hayatını kolaylaştırdığını ancak İnternet Explorer gibi yavaş olan bazı programlardan da kaçınılması gerektiğine dikkat çekmiş.

Buna göre 10 teknoloji şöyle sıralanmış;

AKILLI BİR TELEFON: Bilindiği gibi 3G destekli olan akıllı telefonların e-posta ve internet sağlayıcı özellikleri var. Böylelikle kişi istediği yerde e-posta kutusunu görebiliyor ve internete bağlanabiliyor. Gazetenin ifadesine göre böyle bir telefona sahip kişinin hayatı kolaylaşıyor. 3G destekli olması nedeniyle fiyatı yüksek olan bu telefonların ikinci el olanının da alınabileceğini vurgulamış.

İNTERNET EXPLORER KULLANMAYIN: Her ne kadar İnternet Explorer programı son sürümünde önemli yenilikler yapmışsa da karışık ve kullanılması zor. Eski Microsoft Excess programını andırıyor. Bunun yerine Mozilla ya da Google Chrome programını kullanın. Hem daha hızlı hem de özellikleri daha fazla.

FOTOĞRAFLARINIZI THE CLOUD'A YÜKLEYİN: Kişisel bilgisayarınızda bulunan fotoğraflarınız, bilgisayarın üzerine dökülen bir fincan kahve ile birlikte hafızasını kaybedebilir. Böylece yıllarca çekip yüklediğiniz fotoğraflarınızı kaybedebilirsiniz. Fotoğraflarınızı, internet üzerinde depoloma özelliği olan The Cloud'a yükleyin.

TÜM MÜZİK PARÇALARINIZI BİLGİSAYARINIZDAN KALDIRIN: Müzik özgürlğü sever. Müziği kendi bilgisayarınıza hapsetmeyin. Onu taşınabilir bir alete yükleyin. Mesela iPhone kullanıorsanız iTunes bunun için çok uygun.

DOSYA PAYLAŞIMI SERVİSİ KURUN: Her ne kadar istediğiniz belli bir büyüklükte olan dosyaları e-postanıza gönderebiliyorsanız, internet üzerinden kendinize bir dosya paylaşım programı kurun. Bunun için dropbox.com adresinden ücretsiz bir program kurabilirsiniz.

ÜCRETSİZ BİR ANTİ-VİRÜS PROGRAMI EDİNİN: Neden mi çünkü internet kullanıcılarına yönelik siber saldırılar arttı ve artmaya devam ediyor. Windows kullanıcıları Avast Anti-Virüs programı kurabilirler. Apple kullanıcıları için en uygun olanı iAnti-Virüs.

İNTERNET SAĞLAYICINIZDAN UYGUN TARİFE ALIN: İnternet sağlayıcınız, size ücretsiz bir servis sağlama konusunda çok şey istemez sizden. Bu sağlayıcılar genelde müşterilerin ihtiyacına göre farklı tarifeler uygular.

BİR KAÇ TANE ŞARJ ALETİNİZ OLSUN: Telefonunuzun şarjı yolda bitmesin. Şarj aletleri ucuz. Bir tane evde, bir tane ofisinizde ve arabanızda bulundurun. e-Bay'den ucuz şarj aleti edinebilirsiniz.

PLAZMA TV'NİZİ İYİ AYARLAYIN: 1080 ekranlı Plazma ya da LCD televizyonunun ilk aldığınızda fabrika ayarlarında olur. Bu yüzden renk ayarlarına dokunmak zorunda kalabilirsiniz.