STK'lar: Diyarbakır halkının devletle sorunu olmadığı görüldü

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretiyle halkın devletle hiçbir sorununun olmadığının bir kez daha görüldüğ

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretiyle halkın devletle hiçbir sorununun olmadığının bir kez daha görüldüğünü dile getirdi. Gül'ün ziyaretini değerlendiren STK temsilcileri, halkın Gül'e büyük sevgi gösterisinde bulunduğunu hatırlattı. STK temsilcilerin görüşleri şöyle:

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata: Cumhurbaşkanımız Gül'ün yılın son gününü burada geçirmesi halkı kucaklaması, ülkemizin birlik ve beraberliği adına son derece önemliydi. Gül'ün Diyarbakır'da yatırımları olan, istihdam oluşturan girişimcileri ödüllendirmesi bizleri memnun etti. Çünkü bu işadamlarımız yıllardır her türlü sıkıntıya rağmen Diyarbakır'ı terk etmeyip burada kaldı. Bunlar ödül değil madalya hakkettiler. Cumhurbaşkanımızın 600 işadamıyla bir araya gelmesi Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde onlarla yemek yemesi birlik ve beraberliği pekiştirdi. Ayrıca halkın ona yürekten ilgi göstermesi ' Halkın Cumhurbaşkanı' pankartını açması O'nun devlet ve milleti temsil etmesindendi. Bu ziyaret hem bölgemiz hem ülkemiz adına gayet olumlu ve semeresi ötelere uzanacak bir ziyaret oldu.

Memur-Sen Diyarbakır Başkanı Yasin Yıldız: Gül'ün Diyarbakır ziyaretini her yönüyle olumlu bir gelişmeydi. Özellikle yerel yönetimler ile hükümet arasında oluşan gerginlik ortamında gelmesi zamanla bakımından son derece önemliydi. Türkiye'de anadil ve özerklik konusunda gerginleşen havanın yumuşaması bakımından iyi bir ziyaret oldu. Türkiye'de resmi dilin Türkçe olduğunu, diğer dillerin de zenginlik olduğunu vurgulaması en önemli konulardan biriydi. Cumhurbaşkanı Gül, insanların birbiriyle konuşarak daha iyi anlaşabileceklerini gösterdi.Diyalog kapısını açtı. Gerek hükümet gerek BDP bu diyaloğu daha da geliştirmeli.

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç: Cumhurbaşkanımız devletin bölge halkıyla, Diyarbakır halkı da devletle hiçbir sorunun olmadığını gösterdi. Havaalanına inip şehirden ayrılmasına kadar Gül'e büyük sevgi gösterileri bunun göstergesidir. Çocuğundan esnafına kadar herkesi Gül'e olan sevgisini gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız çok umutlu konuştu, konuşmalarında gerçekleri ortaya koydu. Yapmacık değil çok samimiydi. Sanayiciye cesaret verdi. Diyarbakır'ın ekonomik ve kültürel olarak büyük bir şehir olduğunu söyledi, geçmişini örnek gösterdi. Bu ziyaret önümüzdeki günlerde her şeye yansıyacak. Demokrasiye de ekonomiye de. Her zamankinden daha çok umut içine girdik.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: Cumhurbaşkanı Gül, devletin kucaklayıcı yüzünü bir kez daha gösterdi. Her kesimle bir araya geldi, dertlerini dinledi. Olması gerekenin en güzelini Diyarbakır'da yaptı. Halkı dinledi, STK'ları dinledi, esnafı dinledi. Bu ziyaret öyle inanıyorum demokratik adımların için siyasileri cesaret verecektir onların daha akılcı politikalar üretmelerini sağlayacaktır. Sorunların çözümü ekonomi, eğitim ve demokrasiyle olur. Zaten o da bu konularda konuştu, sabırlı olun mesajı verdi. Diyarbakır halkı devlet büyüğünü kendisine yakışır şekilde karşıladı.