Siirt'te Seyyar Satıcılar 2011'e Siftahsız Girdi

Coşkuyla kutlanan yılbaşının Siirt'te sessiz geçmesi gündüzden hazırlanan seyyar satıcıları etkiledi

Coşkuyla kutlanan yılbaşının Siirt'te sessiz geçmesi gündüzden hazırlanan seyyar satıcıları etkiledi. 2011'e hazırlıklı bir şekilde Siirt'in işlek caddelerinde yer alan seyyar satıcılar saatlerin 2011'e yaklaşması ile caddelerin dolacağını hesap ederken caddelerin güvenliği sağlayan polisler dışında kimse olmaması siftahsız evlerine dönmek zorunda kaldılar.
Güres caddesinde yılbaşına hazırlanan seyyar satıcılar yeni yıla hayal kırıklığıyla girdi. Yılbaşında vatandaşların sokaklara çıkıp eğlenecekleri ihtimali üzerine çok satış yapacaklarını düşünen seyyar satıcılar caddelerde daha çok güvenliği sağlayan polislere rast geldi. Gece geç saatlere kadar işyerlerini açık bırakan esnafın çoğu ise yılbaşına siftahsız girdi. Kestane satan Mehmet Şirinkaya, yılbaşında umduklarını bulamadıklarını belirterek "Bizim için yılbaşının diğer gecelerden bir farkı olmadı.
Zaten sokak ve caddeler boş, kimse geçmiyor. Böyle olacağını bilseydik gece bu saate kadar kalmazdık" dedi.
Öte yandan yılbaşında bu sene alkol tüketiminin çok az olduğunu belirten tekel bayi çalışanı, şöyle konuştu: "Yılbaşı nedeniyle alkol satışlarımızda çok az artış oldu. O da yılbaşının hafta sonuna denk gelmesinden kaynaklandı. Onun dışında satışlarımızda bir artış olmadı. Gece 1'e kadar açık kaldık ama beklediğimiz alkol satışlarında bir artış olmadı" Yılbaşını normal günlerden farklı görmediklerini belirten vatandaşlardan Yakup Özer de, "Sadece benim için değil çoğu Siirtli için bu gecenin diğer
gecelerden bir farkı yok. Gece mesaisinde çalıştığım için bu saatte eve gidiyorum. Bizim burada insanlar ekmek peşinde, yılbaşında zevk ve eğlence için çalışmıyoruz. Doğu illerinin Batı illerine özendiği söylenir halbuki öyle değil. Batı illerine özenmiş olsaydık bu geceyi en eğlenceli şekilde kutlardık" dedi.
Siirt'te yılbaşının sakin geçmesinde hava koşullarının da etkili olduğu görüldü. Sıcaklığın düşmesi ve gün boyunca aralıklarla karla karışık yağan yağmur nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmamayı tercih etti. 2011 yılının ilk saatlerinde Siirt'te asayiş olayları yaşanmadı. Polis ekipleri gece boyunca Siirt'in en işlek yerlerinde devriye gezdi. Ayrıca, Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisine intikal eden herhangi bir vaka olmadı.