Portakal bahçesinde çekilen klip narenciyenin tanıtımına katkı sağlayacak

Erzin'in portakal bahçelerinde çekilen klip narenciyenin tanıtımına katkı sağlayacak. Köylü kadınların oynadığı klibin ulusal televizyonlarda yayınlan

Erzin'in portakal bahçelerinde çekilen klip narenciyenin tanıtımına katkı sağlayacak. Köylü kadınların oynadığı klibin ulusal televizyonlarda yayınlanmasıyla ilçenin tüm ülkede tanınması hedefleniyor. Hatay'ın Erzin İlçe Belediye Başkanı Kasım Şimşek, sanatsal ve kültürel tanıtımlarda basının lokomotif olduğuna dikkat çekti.

Erzin Belediyesi sponsorluğunda, 1.Uluslararası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali için Mersinli kadınların oluşturduğu amatör tiyatro topluluğu oyuncularının oynadığı klip, ilçede bir portakal bahçesinde çekildi. Mersin'de kurdukları amatör tiyatro topluluğuyla dikkatleri üzerinde toplayan Arslanköylü kadınlar, şimdi de Erzin'de bir portakal bahçesinde çektikleri kliple narenciyenin tanıtımına katkı sağlayacak.

Türkiye narenciye üretiminin yaklaşık yüzde yirmisini karşılayan ve narenciyenin dikiminden sofralara gelene kadar geçen sürede binlerce kişiyi istihdam ederek ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Erzinli narenciye üreticileri, portakal bahçesinde çekilen klibin narenciyenin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını umut ediyor. İlçede bir portakal bahçesinde çekilen klipin televizyon kanalarında yayınlanmaya başlaması ile narenciyenin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyen Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, ilçede yaşamın narenciye üzerine kurulduğunu ve hayatın her alanında narenciyenin olduğunu söyledi. Erzin'in narenciye ihracatında önemli paya sahip olduğunu, ancak bunu marka haline getiremediklerini ifade eden Belediye Başkanı Kasım Şimşek, "Özellikle de mandalinada Erzin'i marka haline getirmek için sivil toplum örgütü başkanları ve diğer yetkililerle birlikte narenciyenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inandığımız bir kültür ve sanat festivali düzenleme kararı aldık. Bu sene ilkini yapacağımız Uluslararası Narenciye Festivali'nin üreticilerimizin bin bir zahmetle ürettiği ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacağını bekliyoruz." dedi.

Festival kapsamında Mersine bağlı Arslanköylü kadınların oluşturduğu tiyatro grubu oyuncularına bir klip çektirdiklerini anlatan Başkan Şimşek, tiyatronun kurucusu Ümmiye Koçak ile köylü kadınlar ve sanatçı Gürhan Ötün, rap müzik sanatçısı Rıfat Tanlak'ın yer aldığı yöresel ağızda 'Eşşe Dezze' olarak söylenen (Ayşe Teyze) klipinin narenciyenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Narenciye tanıtımına yönelik olarak hazırlanan klipte başrolleri oynayan köylü kadınlardan ve tiyatro grubunun kurucusu olan Ümmiye Koçak, böylesi bir çalışma içinde yer alıp başrol oynamanın kendisini gururlandırdığını vurguladı. Koçak, "Bu, yıllardır hayalini kurduğum bir çalışmaydı. Biz senelerdir geçimimizi narenciyeden sağlıyoruz. Köylü kadınlar olarak kurduğumuz bu tiyatro grubu ile az da olsa narenciyenin tanıtımına katkı sağladığımız için çok mutlu olduk.'' ifadelerini kullandı.