Polis ve Maliye ekipleri yılbaşında eğlence merkezlerini denetledi

Erzurum'da yılbaşı gecesi Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon ekipleri Palandöken Dağı'ndaki oteller ile şehir merkezindeki eğlence merkezle

Erzurum'da yılbaşı gecesi Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon ekipleri Palandöken Dağı'ndaki oteller ile şehir merkezindeki eğlence merkezlerini denetledi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise il merkezinde 7 farklı nokta ve il giriş- çıkış noktalarında Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrollerine ağırlık verdi.

Erzurum yeni bir yıla huzurlu ve olaysız girdi. Yeni yıl nedeniyle vergi müfettişleri eğlence merkezlerinde ve otellerde hâsılat tespiti denetimi gerçekleştirdi. 10 kişiden oluşan 5 ayrı ekip 18.00- 03.00 saatleri arasında 50'ye yakın eğlence merkezinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde eğlence merkezlerinin müşterilerine fiş vermeleri sağlandı ve vergi kaçaklarının önüne geçildi. Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileri söz konusu uygulamanın rutin bir denetim olduğunu ve ceza amaçlı olmadığına dikkat çekti.

2011'E OLAYSIZ GİRİLDİ

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bütün birimler şehrin 7 önemli kavşağında ve şehrin giriş- çıkış noktalarında 21.00- 24.00 saatleri arasında araç ve kimlik kontrolü gerçekleştirdi. Kontrollerde yaklaşık 200 resmi ve sivil polis görev aldı. Yapılan araç ve kimlik GBT'lerinde çeşitli suçlardan aranan ve haklarında yakalama müzekkeresi bulunan 6 kişi yakalandı. Yaklaşık bin araç ile 4 bin kişinin GBT kontrolü yapıldı. İl genelinde ve şehir merkezinde herhangi bir olumsuz asayiş olayının yaşanmadığı belirtildi.