Osmaniye'nin kurtuluş etkinlikleri 129 öğrencinin katıldığı satranç turnuvası ile başladı

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılı etkinlikleri düzenlenen satranç turnuvası ile başladı. Osmaniye Belediyesi başlattığı "7 Ocak'ta,

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılı etkinlikleri düzenlenen satranç turnuvası ile başladı. Osmaniye Belediyesi başlattığı "7 Ocak'ta, 7 Gün Etkinlik" sloganı ile bir hafta boyunca programlar devam edecek.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvaya 3 kategoride 129 öğrenci katıldı. Turnuvanın açılışında konuşan Osmaniye Belediye Başkan Vekili Ahmet Kırgın, turnuvaya katılan öğrencilere başarılar diledi. Kırgın, Osmaniye Belediyesi olarak çocuklara büyük önem verdiklerini belirterek, ''Onların sağlıklı ve kültürlü bir şekilde yetişmesi için elimizden gelen çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu turnuvada bizlere destek veren Türkiye Satranç Federasyonu Osmaniye İl Temsilciliği'ne ve hakemlere çok teşekkür ederim." dedi.

Osmaniye Satranç İl Temsilcisi Bekir Pak, "Osmaniye'de satranç her geçen gün gelişiyor. Bu yıl resmi kurumlarımızın organizasyonunda daha çok turnuva yapmayı hedefliyoruz.'' diyerek şöyle konuştu:

''Bu turnuvayı düzenleyen Osmaniye Belediyesine ve Başkan Kadir Kara'ya çok teşekkür ederiz. Bugünkü turnuvaya katılımın yüksek olması bizleri sevindirdi. Osmaniye Belediyesi tarafından turnuvada birinciye çeyrek altın ve kupa, ikinci ve üçüncüye satranç takımı ve kupa verilecektir."

İl Temsilcisi Bekir Pak konuşmasının ardından turnuvanın başhakemliğini yapan Mehmet Mercanlı'ya ulusal hakem kokardını taktı. Turnuva iki gün boyunca devam edecek. Dereceye girenlerin ödülleri 7 Ocak Kutlama törenlerinde verilecek.