Mezitli'de Aşure Etkinliği

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nce 'Muharrem Ayı' kapsamında düzenlenen aşure etkinliğine yoğun ilgi gösterildi

Mezitli'de Aşure Etkinliği
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nce 'Muharrem Ayı' kapsamında düzenlenen aşure etkinliğine yoğun ilgi gösterildi. Yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıtıldığı etkinlikte katılımcılara belediyenin hazırlamış olduğu takvimler de verildi.
Mezitli Belediye Hizmet Binası'nın hemen arka tarafında yer alan otoparkta gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar arasında; CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Avni Taşyürek'in de yer aldı. 'Muharrem Ayı' nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte hazırlanan aşurelerin 3 bin kişiye dağıtıldığı belirtilirken, katılımcılara aynı zamanda da Mezitli Belediyesi'nce yeni yıl için özel olarak hazırlanan takvimler de dağıtıldı.
Burada konuşan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, organize etmiş oldukları 'Aşure Günü' ile birlikte kültür ve gelenekleri yaşatıp, gelecek kuşaklara aktarabilmenin yanında insanlar arasındaki bağları da güçlendirmeyi amaçladıklarını anlattı. Uğur Yıldırım, belediye olarak ilçede yaşayan vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirip, yeni dostluklar kurulabilmesi çabası içinde olduklarının altını çizerek, 2011 yılının da barış, dostluk ve kardeşlik yılı olması temennisinde bulundu.