Mersin 'Kurtuluş'una Hazırlanıyor

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, kent genelinde düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

Mersin Valiliği'nce organize edilen kutlama etkinlikleri, Tren Garı'nda 'temsili heyet'in karşılanmasıyla başlayacak. Saat 9.00'daki etkinliğin ardından, Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan ile birlikte gelen tebrikleri kabul edeceği kaydedildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin başlama saatiyse 10.30 olarak belirlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak tören, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam edip, tören geçişiyle son bulacağı kaydedildi. Aynı gün saat 13.30'da da Muharip Gaziler Derneği'ne kent protokolünce bir ziyaret gerçekleştirileceği belirtildi.
Öte yandan, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları çerçevesinde merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce de çeşitli etkinliklerin organize edildiği açıklandı. Buna göre 3 Ocak Pazartesi günü saat 8.00'da Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak olan 'Kurtuluş Yürüyüşü' gerçekleştirileceği ve bu yürüyüşe de yaklaşık 20 bin kişinin katılımının beklendiği vurgulandı. Bu yıl 6.'sı gerçekleştirilecek olan yürüyüşte aynı zamanda da; Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu ile Bursa Mehteran Takımı'nın da yer alacağı bilgisi verildi.
Kuvva-i Milli Anıtı önünde başlayacak olan yürüyüşte Hastane Caddesi-İstiklal Caddesi takip edilerek, Cumhuriyet Alanı'na ulaşılacağı ve yaklaşık 5 kilometrelik bir güzergahı kapsayan yürüyüşte Nene Hatun ve Elif'in kağnısıyla birlikte tarihin de yeniden canlandırılacağı dile getirildi. Etkinliklerin sadece bununla da sınırlı kalmadığı çeşitli kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerin de finalinin yine 3 Ocak günü gerçekleştirileceğinin altı çizildi. Buna göre; 29 Ekim 2010 tarihinde başlayan 'Kurtuluş Kupası Kurumlararası Futbol Turnuvası'nın finalinde Basınspor ile Milli Eğitimspor'un, Toroslar Koray Aydın Stadı'nda saat 13.00'da karşı karşıya geleceği ifade edildi.
Söz konusu karşılaşma öncesinde yine aynı tesislerde Mezitli Belediyesi ile Toros Devlet Hastanesi 3.'lük için birbirine rakip olurken, organizasyonda ayrıca 'En İyi Kaleci', 'Gol Kralı', 'En İyi Kaptan', 'En İyi Kenar Yöneticisi', 'En Centilmen Takım', 'Komite Özel Ödülü' ve 'Komite Onur Ödülü'nün yanı sıra turnuvada ilk 3'e giren takımlara da kupa ve çeşitli hediyelerin de oynanacak olan müsabakaların ardından düzenlenecek törenle Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından takdim edileceği açıklandı.
Yine Toroslar Belediyesi'nce organize edilen cirit etkinliklerine özel olarak davet edilen Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu'nun da bir gösteri sunacağı belirtildi. Demirtaş Mahallesi Yumuktepe Höyüğü'nün kuzeyinde yer alan futbol sahasında gerçekleştirilecek olan gösterinin başlama saatinin de 15.00 olduğu kaydedildi. Ayrıca yine etkinlikler çerçevesinde 'Kurtuluş Kupası Ferdi Masa Tenisi Turnuvası'nın final müsabakası da 3 Ocak günü saat: 17.00'da MTSO Anadolu Lisesi'nin hemen yan tarafından bulunan; '7. Bölge Kapalı Spor Salonu'nda oynanacağı, karşılaşmaların ardından da ödül törenine geçileceği vurgulandı.