Masa Tenisinde Rekabet Başladı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 89

Masa Tenisinde Rekabet Başladı
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında organize etmiş olduğu; 'Kurtuluş Kupası Ferdi Masa Tenisi Turnuvası'nda büyük çekişme yaşanıyor.
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce de desteklenen ve bu yıl ilk defa gerçekleştirilen organizasyona da yoğun ilgi gösterildiği bildirildi. Küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere toplam 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen turnuvaya toplam 150 sporcu katılırken, müsabakaların oynandığı salona gelerek burada sporcularla sohbet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, burada çocuklarla birlikte masa tenisi de oynayarak, keyifli anlar yaşadı.
Hamit Tuna, ilçedeki sosyal hayatın; yapılan yatırımlar ve düzenlenen organizasyonlarla daha aktif hale geldiğini savundu. Söz konusu etkinliklerle birlikte toplumsal dayanışma ve ortak bir kent bilinci oluşturulmasına katkıda bulunmak istediklerini anlatan Tuna, 'Kurtuluş Kupası Ferdi Masa Tenisi Turnuvası'nın aynı zamanda da Mersin'deki 'Kurtuluş Günü' kutlamalarına ayrı bir renk kattığını dile getirdi.
Buradaki amaçlarının; ilçede sporun her dalının yapılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Tuna, geçtiğimiz yıl masa tenisi sporunun yaygınlaştırılabilmesi noktasında Toroslar'daki eğitim kurumlarına masa tenisi seti dağıttıklarını, böylelikle de gençleri masa tenisine teşvik ederek, onların gelecekte başarılı olup, şampiyonluklara imza atmalarına da gerekli ortamı sağladıklarını anlattı. Tuna, "Umarım bu hedefimiz gerçekleşecek ve Toroslar ismini diğer spor dallarında olduğu gibi masa tenisinde de duyuracak" dedi.