Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde patlama 1 ölü 4 yaralı (2)

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde oksijen tüpünün patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Patlama nedeniyle gazdan etki

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde oksijen tüpünün patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Patlama nedeniyle gazdan etkilenen çok sayıda anne ve bebek ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne nakledildi.

Saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda, bir firmaya ait oksijen tüplerinin tamiri esnasında patlama yaşandı. Patlamada Metin Özçalışkan (27) isimli teknisyen hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Hastanede bulunan çok sayıda anne ve bebeği ile refakatçiler, patlamada etrafa yayılan duman ve gazlardan olumsuz etkilendi.

İçeride biriken gazdan etkilenen anne ve bebekler, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile güçlükle dışarı çıkartıldı. Olayı duyan hasta yakınları ise hastaneye akın etti. İçeri girmeye çalışan vatandaşlara ise polis müdahale etmek zorunda kaldı. Patlamadan sonra hastaneye çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri içerideki gaz ve dumanı boşaltmak için çalışma başlattı. Çevrede geniş güvenlik tedbirleri alan polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.