Liseli öğrencileri gasp eden 3 zanlı tutuklandı

Bursa'da, 8 lise öğrencisini ayrı zamanlarda tenha sokaklarda dövdükten sonra bıçak zoruyla cep telefonlarını gasp ettiği belirlenen 3 kişi gözaltına

Bursa'da, 8 lise öğrencisini ayrı zamanlarda tenha sokaklarda dövdükten sonra bıçak zoruyla cep telefonlarını gasp ettiği belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa merkez Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi'ndeki ara sokakta eli bıçaklı bir şahsın başka bir genci darp ettiğini gören polis ekipleri, zanlı Volkan Gülali(18)'yi gözaltına aldı. Zanlı, ifadesinde, iki arkadaşıyla birlikte son bir ay içerisinde bıçak zoruyla sekiz lise öğrencisinin telefonlarını gasp ettikten sonra dövdüklerini itiraf etti.

Zanlıların İstanbul'un Karagümrük semtinden geldikleri ve tekrar İstanbul'a dönme ihtimalleri üzerine Güzelyalı Feribot İskelesi'nde beklemeye başlayan Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu dedektifleri, diğer iki zanlıyı da feribota binmek isterken gözaltına aldı.

Zanlıların özellikle lise öğrencilerinin yolunu keserek mesaj çekme bahanesiyle telefonu alıp öğrencileri bıçak gösterip dövdükten sonra kaçtıkları öğrenildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Volkan Gülali, Ayukt Ertürk (18) ve Emirhan Ö.(17) sürekli uyuşturucu hap kullandıkları için hiçbir şey hatırlamadıklarını söyledi. Adliyeye çıkarılan üç zanlı da nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cep telefonları gasp edilen M.İ. (15) ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Akşam ikiz kardeşim Hüseyin'le birlikte okuldan çıkıp eve gidiyorduk. Tenha bir sokakta karşımıza çıkan üç kişi bizden cep telefonlarımızı istedi. Telefonları vermeyince bize bıçak çektiler. Benim ve kardeşimin cep telefonunu aldıktan sonra bizi dövüp kaçtılar." dedi.