Kurstan mezun olan kaynakçılar, Loyd sınavına hazırlanacak

Samsun Tekkeköy Belediyesi'nin, İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞ-KUR) desteği ile açılan 4. kaynakçılık kursu tamamlandı. Kursun sonunda öğrendiklerinden y

Samsun Tekkeköy Belediyesi'nin, İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞ-KUR) desteği ile açılan 4. kaynakçılık kursu tamamlandı. Kursun sonunda öğrendiklerinden yazılı sınava tabi tutulan 45 kursiyer, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte mezun olacak. Avrupa'da çalışmak isteyen kaynakçıları ise ikinci bir sınav bekliyor. Yurt dışında çalışmak isteyen kursiyerler şimdi uluslararası geçerliliği bulunan akreditasyon belgesine sahip olabilmek için Loyd Sınavı'na hazırlanıyor.

Sanayideki iş kollarının yetişmiş kaynakçı probleminin çözülmesi amacıyla 4. kursunu tamamlayan Tekkeköy Belediyesi, mezun olmayı hak kazanacak kursiyerleri belirlemek için sınav yaptı. Tekkeköy Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ilçenin meslek edindirme kurs merkezinde gerçekleştirdiği yazılı sınava, 45 kaynakçı adayı katıldı. Kaynakçı olmak isteyen kursiyerlerden yurt dışında çalışabilmek isteyenler, uluslararası geçerliliğe sahip Türk-Loyd Belgesi alacak. Bunun için de ocak ayı içinde yapılacak Loyd Sınavı'na girecek olan kursiyerler, şimdi merakla sınav sonuçlarını bekliyor. Sınavı kazanıp mezuniyet belgesine kavuşan kursiyerler, Loyd sınavını kazanıp belgeyi alırsa yurt dışında istihdam edilecek.

Bugüne kadar 200 mezun veren kaynakçılık kursuna ilginin günden güne artması sebebiyle 5.sinin açılacağı öğrenildi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, kursun ilgi görmesinin ilçeye kurulması beklenen tersane ile 4 organize sanayi bölgesinin ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücünü bulamamasından kaynaklandığını söyledi. Kaynakçılık kursunu sürdüreceklerini dile getiren Başkan Tekin, "Meslek Edindirme Kurs Merkezi'nde düzenlediğimiz kaynak ve ahşap montaj kurslarında bugüne kadar yaklaşık iki yüz kişiyi mezun edip sertifikalarını verdik. Bu kurslar yeni yılda da sürecek. Şubat ayı içinde 40 kursiyerin katılımıyla 5. Kaynakçılık Kursu başlayacak. Ayrıca bayanların isteği üzerine Ondokuzmayıs Sanayi Sitesi içerisine tekstil kursu açtık. Şuanda 25 bayan kursiyer bulunuyor. İlerleyen günlerde kursiyer sayısı 80'e ulaşacak." ifadelerini kullandı.