Kumluca Kaymakamlığı internetkafe işletmecilerini son kez uyardı

İnternetkafe sahiplerine yönelik bir seminer düzenleyen Kumluca Kaymakamı Salih Işık, şikayetler konusunda da işletmecilerin dikkatini çekti.

Kumluc

İnternetkafe sahiplerine yönelik bir seminer düzenleyen Kumluca Kaymakamı Salih Işık, şikayetler konusunda da işletmecilerin dikkatini çekti.

Kumluca Kaymakamlığı, Hükümet Konağı'nda, son günlerde yapılan denetimlerde bazı olumsuzluklar yaşandığı gerekçesi ile ilçede bulunan internetkafe işletmecilerine yönelik seminer düzenledi. Kaymakamlık Toplantı Salonu'ndaki seminere Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Emniyet Amiri Rahmi Odabaşı, Jandarma Başçavuş Veli Karakuş ile İlçe Rehberlik Danışma Merkezi görevlileri ve internetkafe sahipleri katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Kumluca Kaymakamı Salih Işık, internet kafe işletmecilerini, "Kimse bana yasak sitelerle ilgili ve başka usulsüzlüklerle gelmesin. Sizleri son kez uyarıyorum." diyerek ikaz etti. Işık, internetin hayatın vazgeçilmezi olduğunu, internet kafelerin de genç nesillerin özellikle de öğrencilerin uğrak yeri olduğunu, bu yüzden de bu işi yapanların çok dikkatli olmalarını öğütledi.

Toplantıda, Rehberlik Danışma Merkezi görevlileri tarafından internet ve ülkemizdeki gelişimi hakkında katılımcılara sinevizyon eşliğinde bilgi verildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Rehber Öğretmen Murat Sazlı, internetkafe işletmecilerini özellikle çocuklara interneti doğru kullanmaları konusunda yardımcı olmalarını istedi. Sazlı, "İnterneti kullanan çocuklar, sanal alem ile gerçek alemi ayıt edemiyor. Bu yüzden de gerçek hayatta çocuklar akıl almaz olumsuz vakalara neden oluyor. Bu olayların başlıca sebebi ise internette karşılaştıkları olaylar." diye konuştu.

Öğretmen Sazlı, internet üzerinden dolandırıcılık vakalarının da en çok çocuklar üzerinden yapıldığını sözlerine ekledi.