Kahramanmaraş Valiliği bir eseri daha kültür hayatına kazandırdı

Kahramanmaraş Valiliği, araştırmacı yazar merhum Ömer Kaya tarafından kaleme alınan 'Elbistan-Maraş Hanları ve Yol Güzergâhları' adlı çalışmayı kültür

Kahramanmaraş Valiliği, araştırmacı yazar merhum Ömer Kaya tarafından kaleme alınan 'Elbistan-Maraş Hanları ve Yol Güzergâhları' adlı çalışmayı kültür hayatına kazandırdı.

Eser, Ömer Kaya'nın oğlu Ali Rahmi Kaya ve araştırmacı Serdar Yakar tarafından yayına hazırlandı. Bu eserle birlikte Kahramanmaraş Valiliği yayınlarının sayısı 10'a yükseldi. Merhum Kaya'nın Kahramanmaraş aşığı bir insan olduğunu belirten Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, "Sakin sessiz ve çalışkan bir kişi olan Kaya, fikir, sanat, edebiyat, inceleme ve araştırma alanında yayınlanmış birçok kitabın yanı sıra, henüz yayınlanmamış birçok eserin de sahibiydi. Kaya'nın bu eserini sağlığında yayınlamayı planlamıştık. Ancak kader buna müsaade etmedi. Bunu gerçekleştirmek içimde bir ukde olarak duruyordu. Bugün bunun gerçekleştiğini görmek, benim için büyük bir mutluluk." ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş Valiliği, daha önce de Gülten Akın'ın 'Maraş'ın ve Ökkeş'in Destanı', 'Mikro Kredi ve Yoksulluk', 'Üç Dilde Kahramanmaraş Kent Rehberi', 'Kahramanmaraş Valiliği Mikro Kredi Uygulaması' ve Hilmi Şahballı'nın seslendirdiği 'Maraş Türküleri' isimli çalışmaları da İl Özel İdaresi tarafından finanse ederek yayınlamıştı.