İşçi Başkan Yılbaşı Sofrasında Buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yıl yemeğini taşerondan Büyükşehir Belediyesi şirketi kadrosuna alınan bir işçinin evinde yemeği tercih etti.

İşçi Başkan Yılbaşı Sofrasında Buluştu
3 yıldır Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nda taşeron işçi olarak çalışan, ancak Başkan Aziz Kocaoğlu'nun taşerona karşı başlattığı mücadele kapsamında belediyenin İzenerji şirketi kadrosuna alınan Mardin - Midyatlı Salih Acar, Başkan Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu'nu Esendere'deki evinde konuk etti. Başkan Kocaoğlu ve eşini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Salih Acar; "Başkanımız bizi taşerondan kurtardı. Allah kendisinden razı olsun" dedi. Salih Acar'ın eşi Hazne Acar da tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Eşim taşerondan kurtulduğu için Allah'a çok şükrediyorum. Başkanımız'la aynı sofrada olmaktan dolayı çok mutluyuz" diyerek sevincini dile getirdi. Taşeronlaşmaya karşı yaptıkları çalışmanın tüm Türkiye'ye örnek olmasını dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "1 Ocak 2011'den itibaren taşeronlaşmayı bitirme mücadelemizde, yeni yıla da bir anlam katmak amacıyla yılbaşını bir işçimizin evinde kutlayalım istedik. Sağolsunlar bize kapılarını açtılar, bu yeni yıl gecesinde bizi konuk ettiler" dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu verdikleri yeni yıl mesajında tüm İzmirliler'in yeni yılını kutlayarak, "Yeni yıl tüm dünyaya barış, mutluluk getirsin" dileklerinde bulundular. Zaman zaman Kürtçe de sohbet edilen ve neşeli bir havada geçen yemekte, içli köfte, gözleme, kuru fasülye, tavuklu pilav ve baklava ikram edildi.
Salih Acar ve Hazne Acar'ın yanı sıra çocukları Remziye Acar, Musa Acar, Raşit Acar, Zaman Acar ile ilköğretim okulu öğrencileri yeğenleri Hamdiye ve Ahmet Acar da sohbete ortak oldular.