İş dünyası vergide yeni yıl müjdesi bekliyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuya olan borçlara ödeme kolaylığı getiren "torba" kanun tasarısında spor kulüpler

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuya olan borçlara ödeme kolaylığı getiren "torba" kanun tasarısında spor kulüpleri ve belediyeler için yapılan düzenlemenin ardından, iş âlemi için de ödeme süresinin 3'ten 7 yıla çıkarılmasını istedi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda borçlu spor kulüplerini rahatlatmak üzere kamuya borçlarını 7 yılda ve 42 taksitle ödemelerine imkan sağlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. İzmir İş dünyası olarak, vergide yeni yıl müjdesi beklediklerini vurgulayarak, "Sayın Başbakanımız, sıra bizde mi?" dedi.

İzmir iş âlemi olarak, açıklanan paketi memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden İZTO Başkanı Demirtaş, "Kanun tasarısını, dünyanın yaşadığı en büyük ekonomik krizin etkilerini azaltma konusunda dengeli bir vergi barışı olarak görüyoruz. Krizin etkileri, hem dünyada hem de ülkemizde devam ediyor. Başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok ülke durgunlukla boğuşuyor. Ekonomisi büyük ölçüde ihracata dayalı İzmir'de de mükelleflerin büyük çoğunluğu bırakın vergiyi, öncelikle piyasaya borçlarını ödemeye ve ekonomik yaşamını devam ettirmeye çalışıyor. Bu nedenlerle düzenlemeyi olumlu bulmakla birlikte yeniden yapılandırmanın daha uzun vadeli olmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.