İhsanoğlu, Mısır'daki kilise saldırısını sert bir dille kınadı

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, 2011 yılının ilk saatlerinde Mısır'ın İskenderiye şehrinde bir kilisede yapılan

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, 2011 yılının ilk saatlerinde Mısır'ın İskenderiye şehrinde bir kilisede yapılan ayinin çıkışında meydana gelen ve birçok masum insanın hayatını kaybettiği bombalı terörist saldırıyı sert bir dille kınadı.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Mısır devleti ve halkına başsağlığı dileklerini iletirken, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına sabırlar ve yaralılara da acil şifalar diledi.

İhsanoğlu bu hain saldırının yeni yıl kutlamalarına denk gelmesinden ötürü duyduğu derin üzüntüyü de ifade etti.

İhsanoğlu, başta İskenderiye şehri halkı olmak üzere bütün Mısırlıları ülkelerini bölmek, ayrılık ve kargaşa çıkartmak isteyen kişilerin kirli oyunlarına alet olmamaları konusunda uyardı. Asırlardır beraber yaşayan kadim Mısır halkının hiçbir ırk, din ve bölge ayırt etmeyen terörizme karşı birlik ve beraberliklerini muhafaza etmelerinin ülkelerinin yüksek menfaatlerine olduğunu da önemle vurguladı.

İKT Genel Sekreteri ayrıca Mısır hükümetini tarafı ve kaynağı ne olursa olsun terörün önünü kesmekte gösterdiği kararlı duruşu ve üstün gayretlerinden ötürü tam olarak desteklediğini bildirdi.