Iğdır'da 10 Bin Badem Tohumu Toprakla Buluştu

Iğdır Valiliği ve Çevre Orman Müdürlüğü, orman alanlarını artırmak ve kuraklığı önlemek amacı ile 10 bin badem tohumu ekti.

Iğdır'da 10 Bin Badem Tohumu Toprakla Buluştu
Iğdır Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Ormanı'nda yapılan tohum ekimi törenine, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün ile üniversite ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.
Burada bir konuşma yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, kent ormanının 4-5 yıl önce kurak bir arazi olduğunu hatırlatarak, son Iğdır Çevre ve Orman Müdürlülüğü'nün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yaptığı ağaçlandırma çalışmalarının sonucunu almaya başladıklarını söyledi. Vali Çiçek, "Kent ormanı görüldüğü gibi Iğdırlı vatandaşlarımızın hafta sonlarında gelip piknik yapabilecekleri güzel bir ormana dönüştü. Şimdi öğrencilerimiz ve rektörümüzle birlikte badem tohumu ekiyoruz. İlimizde 'Yeşil Iğdır' adına yakışan bir yeşillik olmasını arzu ediyoruz. Yapılan çalışmalarımızla Iğdır'daki yeşil alanı daha arttırarak gelecek nesillerimize yeşil bir Iğdır bırakmalıyız" dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ise ağaçlandırmanın önemine değinerek, "Türkiye arazilerinin yüzde 78'i erozyona maruz kalıyor. Erozyonun önlenmesi için ağaç dikimine önem vermeliyiz. Çünkü ağaç atmosfere oksijen veriyor, havayı temizliyor. Ormanlar hem erozyon hem de havanın temizlenmesi açısından çok önemli. Iğdır'ın iklimin ılıman olması ve topraklarının verimli olması dolayısıyla arazi bakımından her türlü bitki ekmeye uygundur. Doğu Anadolu Bölgesi'nin her türlü sebzesi ve meyvesini karşılayabilecek güçtedir. Tabi ki profesyonel bir tarım yapılırsa karşılığı alınır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Çiçek ve Rektör Prof. Dr. Yılmaz öğrencilerle birlikte badem tohumu ekti.