Hastanedeki patlamada facianın eşiğinden dönülmüş

Mardin Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, oksijen tüpünün patlaması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği Mardin Kadın Doğu

Mardin Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, oksijen tüpünün patlaması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Duruer, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde saat 11.00 sıralarında gaz tüplerinin tamiri sırasında meydana gelen patlamada gaz teknisyeni Metin Özçalışkan (50) hayatını kaybetti. Gazdan olumsuz etkilenen çok sayıda bebek ve anne ambülânslarla Mardin Devlet Hastanesi ve il merkezindeki özel hastanelere nakledildi. Teknisyenin Gaziantep'ten geldiği ve merkezi sisteme geçen hastanedeki oksijen tüplerinin yerini değiştirdiği öğrenildi.

Patlamanın duyulmasının ardından çok sayıda hasta yakını da hastaneye akın etti. İçeride biriken gazdan dolayı mahsur kalan yakınlarını kurtarmak için hastaneye girmeye çalışan vatandaşlara polis müdahale etti. Polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu içerideki duman ve gazdan olumsuz etkilenen hastalar güçlükle tahliye edildi.Tahliye edilen hastaların durumlarının iyi olduğu bildirildi. İtfaiye ekipleri içeride bulunan gazı boşaltmak için çalışma yaparken, polis çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, hastaneye gelerek patlamanın olduğu yerde yetkililerden bilgi aldı. Vali Hasan Duruer, konu hakkında açıklama yapmak istemediğini belirtirken hastane başhekimi Dr. Fettah Oğuz, "Olayın meydana gelmesi ile hemen firma yetkilisi orada vefat etmiş. Firma teknisyeni ne yanlış yaptıysa tüpte bir patlama olmuş. Hastanede herhangi bir tehlike olmamasına rağmen bütün hastalarımızı risk altında tutmamak için diğer hastanelere naklettik. Hastanemizde her şey kontrol altında."dedi.

Firma yetkilisi Aytaç Erdolu ise Hekimgaz firması olarak Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne bir yıldan beri hizmet verdiklerini belirterek, yapılan ihmalin kendilerinden değil Gaziantep'ten gelen teknisyenden kaynaklandığını savundu.