Gül'e tepki gösteren Devlet Bahçeli, 2000 yılında HADEP'li Belediye Başkanı Çelik'le görüşmüş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaretine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 20

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaretine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 2000 yılında HADEP'li Belediye Başkanı Feridun Çelik'le bizzat görüşmüştü. Çelik de daha sonra Ankara'da Bahçeli'ye iade-i ziyarette bulunmuştu.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinden bir süre sonra ANAP-DSP-MHP hükümetinde başbakan yardımcısı olan Devlet Bahçeli, 6 Eylül 2000 tarihinde, HADEP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik'le Diyarbakır'da görüştü. Bahçeli, Feridun Çelik'in konuşmasını kurmaylarıyla birlikte alkışladı. Bahçeli'nin görüşmesinden hemen önce de hükümet Türkiye'de idam cezasını kaldırmış, Abdullah Öcalan ipten alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2010 yılının son iki gününü Diyarbakır'da geçirdi. Diyarbakırlılar, şehirde kaldığı iki gün boyunca gittiği her yerde Gül'e büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Gül, bütün gezilerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da valilik, belediye ve garnizon komutanlığını ziyaret etti. Gül'ün BDP'li Osman Baydemir'i ziyaret etmesini MHP Genel Başkanı Bahçeli sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, belediyede 'iki dilli tabelaların asılı olduğunu' ileri sürdü ve bu ziyaretin MGK bildirisinin delinmesi anlamına geldiğini savundu. Ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde iki dille tabela yok. Bütün tabelalar Türkçe. Bahçeli'nin kendisi de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin HADEP'li başkanı Feriden Çelik'i kurmaylarıyla birlikte görüşmüş, konuşmasını alkışlamıştı. Bahçeli'nin o dönemdeki görüşmesi büyük yankı uyandırmıştı. Görüşmenin, terör örgütü ile direk bağı olduğu iddia edilen HADEP'in 'meşru' görülmesi ve TBMM'de temsil edilmesinin sağlanmasını hedeflendiği öne sürülmüştü.

HADEP'li Çelik, bölgenin sorunlarına ilişkin hazırladığı bir raporu da o görüşmede Bahçeli'ye sunmuştu. Çelik ziyaret ile ilgili, "Bu buluşma toplumu rahatlatacak. Bahçeli gerçekçi tespitler yaptı, meselelere dar bakmıyor. Çok kısa bir karşılaşma oldu. Ama, üç beş cümleyle de olsa anlaşılabileceğini gördüm. Farklı siyasi kulvarlarda da olsak ortak hedefimiz Türkiye halkına hizmet olmalıdır." demişti.

MHP lideri ise Çelik'i neden alkışladığını şöyle açıklamıştı: "Orada iyi şeyler söyledi. Devletin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi. Ben devletin bütünlüğünü savunan herkesi alkışlarım. Ayrıca çok iyi raporlar hazırlamışlar. Doğrusunu söylemek gerekirse, giderken bu kadar büyük alaka göreceğimizi beklemiyordum."