Giresun'a Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ödeneği

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Giresun'a Doğu Karadeniz Turizm Master Planı kapsamında bir milyon liralık ödenek gönderildiğini beli

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Giresun'a Doğu Karadeniz Turizm Master Planı kapsamında bir milyon liralık ödenek gönderildiğini belirtti.

Hasan Hacı Sönmez, yaptığı açıklamada, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ordu, Samsun, Gümüşhane ve Bayburt olmak üzere 8 ili kapsayan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Doğu Karadeniz Turizm Master Planı kapsamındaki Giresun'a ilk etapta birer milyon lira ödenek gönderildiğini aktaran Sönmez, "Böylece bu illerin turizm potansiyelinin tespiti ve harekete geçirilmesi çalışmaları hız kazanacaktır. Giresun ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Doğu Karadeniz Turizm Master Planı'nın tamamlandığında bölgede doğrudan ve dolaylı olarak 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Sönmez, bu durumun bölge ekonomisinin canlandırılması ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını kaydetti.