Gediz Belediyesi 2010 Yılı Bütçe Hedefini Tutturdu

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 2010 yılı için hedeflenen belediye bütçesinin tuttuğu bildirildi.

Gediz Belediyesi 2010 Yılı Bütçe Hedefini Tutturdu
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Belediye hizmet binasında bir basın toplantısı düzenleyerek 2010 yılı için hedeflenen bütçe ile belediye yatırımlarını değerlendirdi.
Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 2009 yılında 8 milyon 297 bin TL. bütçe gerçekleştiren Gediz Belediyesi'nin 2010 yılında hedeflediği 10 milyon liralık bütçe hedefini de şaşmadan tutturduğunu söyledi.
2010 yılı yatırımlarında her hangi bir sapma olmadığını belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, 2011 yılı yatırımlarında da gerçekçi bir planlama yaparak tüm dengeleri koruyacaklarını ve hedefleri aşmaya çalışacaklarını ifade etti.
Başkan Saraoğlu, "2011 yılı bütçe hedefimiz 12 milyon liradır. Belediyemiz her yıl planlı çalışmalar yaparak bütçede açık vermeden hedefleri yakalamaktadır. Günümüzde borçları dolayısıyla zor durumda olan bir çok belediye hakkında haberler okumaktayız. Birçok belediye borç altında korkulu anlar yaşarken bunları ibret ve hayretle izlemekteyiz. Ama Gediz, planlı bütçesi ve yatırımları ile gelişimine devam etmektedir. Herkes Gediz Belediyesinin borcunu merak etmektedir. Belediyemizin yok denecek kadar az borcu bulunmaktadır. Rakam veriyorum belediyemizin sadece 735 bin TL. borcu bulunmaktadır. Her yıl gerçekleştirilen bütçelerin yanında 3,5 milyar liralıkta gayrimenkulü vardır. Bu yıl 10 milyon lirayı aşkın gerçekleştirilmiş bütçemiz gururumuz olurken, 2011 yılı için hedeflediğimiz 12 milyon liralık sağlam bütçemizle yeni bir altın yılı daha yaşayacağız. 2011 yılın ilk ayında Ekin Pazarı ve Galericiler Sitesi projelerini hemen başlatacağız. Eski Tekel Binası yerine yapılacak olan yeni iş merkezi, Canlı Hayvan Borsası, Adnan Menderes Kültür Parkı Düzenlemesi ve Ilıca Kaplıcası İçme Suyu Terfi Hattı projeleri yeni yatırım planlarımızdır. Ayrıca devlet ve özel sektör yatırımları da devam etmektedir. 2011 yılı yatırımlarımız kısa sürede kendini gösterecek ve ilçemizi ileriye taşıyacaktır" dedi.