Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2010 Yılında 1 Milyon 470 Bin Kişi Gezdi

Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2010 yılında bir milyon 470 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2010 Yılında 1 Milyon 470 Bin Kişi Gezdi
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü M. Celal Özsöyler, 2011 yılında 2,5 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. Suriye ile vize uygulamasının kalkmasıyla ziyaretçi sayısının arttığını dile getiren Özsöyler, Türkiye'nin de her bölgesinden ziyarete gelenler olduğunu anlattı. Hayvanat bahçesinde hayvan sayısında ciddi bir artış yaşandığını anlatan Özsöyler, "Geyikler, ceylanlar ve kanatlı türlerden yavru aldık. Bu hayvanlar özellikle çocukların yoğun ilgisini çekiyor" dedi. Ziyaretçi sayısının her geçen
gün arttığını kaydeden Özsöyler, şöyle konuştu: "2010 yılında bahçemizi 1 milyon 470 bin kişi ziyaret etti. Artışta Suriye ile vize uygulamasının kalkması önemli bir unsur oluşturuyor. Buraya gelenler genellikle yırtıcı hayvanlara, yılanlara, kuş kafesine ve maymunlara ilgi gösteriyor. Ancak, yeni gelen fillere ve su aygırlarına ilgi daha fazla olmuş durumda. Hedefimiz ziyaretçi sayısını 2011 yılında 2,5 milyona çıkarmaktır."
At eğitmenleriyle yeni bir uygulama başlattıklarını söyleyen Özsöyler, eğitmenler sayesinde çocukların hem ata binmeyi öğreneceklerini hem de hayvan sevgisi kazanacaklarını sözlerine ekledi.
(HÖ-HO-Y)