Erzincan Ayla İnan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu açılışa hazır

Mimar Sinan Kültür ve Eğitim Vakfı (MİKEV) tarafından yapımına geçen yılın ortasında başlanan Ayla İnan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun, açılışa hazı

Mimar Sinan Kültür ve Eğitim Vakfı (MİKEV) tarafından yapımına geçen yılın ortasında başlanan Ayla İnan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun, açılışa hazır hale geldiği bildirildi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, yurdu gezerek, yüklenici firma yetkilisi Ayhan Selçuk'tan bilgi aldı.

Erzincan Üniversitesi'ndeki öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan yurdun, üniversitenin kampüs alanına yaklaşık 500 metre mesafede olması nedeniyle öğrencilerden yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Yunus Emre Mahallesi Kredi Yurtlar bölgesinde tamamlanmak üzere olan yurt, 4 bin 375 metre kare alana sahip, bodrum ve çatı katı dâhil olmak üzere toplam 5 kattan oluşuyor. Yurdun 160 öğrenci yatak, 22 rehber öğretmen kapasitesi mevcut. Her odada 3 öğrencinin barınacağı yurt binasında tuvalet, duş ve mutfak bulunuyor. Her katta yer alan çalışma salonlarının yanı sıra çatı katında misafirhaneler ile konferans salonları da bulunuyor. Yurt binasının 180 kişilik yemekhane, çamaşırhane, internet salonu, spor odası, büfe, kantin gibi kapalı sosyal alanlar ve basketbol sahası gibi açık sosyal alanlar ile öğrencilerin her türlü sosyal yaşamını da destekleyici nitelikte olduğu kaydedildi.

Yurdun, deprem yönetmeliği ve ülkemizde yürürlükte olan TSE şartnameleri esas alınarak yapıldığına vurgu yapan yurt yetkilileri, yurdun yapı taşıyıcı sistemi betonarme perde ve kolon, asmolen döşeme ve çelik çatı ile yangın merdivenlerinin çelik olarak tasarlandığını söyledi. Binada ayrıca yangın algılama ve uyarı kapalı devre güvenlik kameraları gibi öğrencilerin güvenliği sağlanacak önlemlerin yer aldığı ifade edildi.