Elazığ'ın mikrodalgalı seyyar simitçisi

Elazığ'da seyyar simitçilik yapan Ahmet Koçgündüz, kışın müşterisine sıcak simit satabilmek için farklı bir uygulamaya imza attı. Koçgündüz, tablasına

Elazığ'da seyyar simitçilik yapan Ahmet Koçgündüz, kışın müşterisine sıcak simit satabilmek için farklı bir uygulamaya imza attı. Koçgündüz, tablasına koyduğu mikrodalga fırınla günün her saati vatandaşa sıcak simit hizmeti sunuyor.

Tablasına 'Simit Citiy' ismini veren Mustafa Koçgüdüz, mikrodalga fırın için gerekli elektriği ise, gözlük ticaretiyle uğraşan komşusunun dükkânından sağlıyor. 8 yıldır simitçilikle uğraştığını belirten Koçgündüz, mikrodalga fırınla simit satma hikâyesini şöyle anlatıyor: "Yaklaşık iki hafta önce Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kutlu, benden simit istedi. Kendisine simit götürdüm. Simitleri alan başkan yardımcımız, 'bunlar çok soğuk, bundan sonra sıcak simit sat.' dedi. Ben de ona; başkanımız imkânlarımız belli, nasıl ben sıcak simit satayım? dedim. Başkanımız da bana mikrodalga fırın koymamı önerdi."

Her gün erken vakitte tezgâhının başına geçtiğini kaydeden Koçgündüz, fırın sayesinde müşterilerinin de attığını belirtti.