El Kaide operasyonunda gözaltına alınan 7 zanlı adliyeye sevkedildi

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yasa dışı terör örgütü El-Kaide'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı adliyeye sevk edildi. Rus uyruklu b

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yasa dışı terör örgütü El-Kaide'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı adliyeye sevk edildi. Rus uyruklu bir zanlının da aralarında bulunduğu şüpheliler arasında örgüt adına bombalama eylemlerine katıldığı öğrenilen bir kişi de bulunuyor.

Aralarında El Kaide örgütünün Bursa sorumlusunun da bulunduğu zanlıların, yılbaşı öncesi büyük bir eylem hazırlığında oldukları iddiası üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ayrı eve operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 8 kişinin sorgulaması sürerken, operasyon kapsamında 2 kişi İstanbul polisince gözaltına alınarak, Bursa'ya gönderildi. Aralarında, örgütün Bursa sorumlusunun da bulunduğu öğrenilen zanlılardan ele geçirilen bilgisayar ve CD'ler inceleniyor.

Zanlıların büyük bir bölümünün Irak, Çeçenistan gibi bölgelere gidip geldikleri iddia edildi. Zanlılardan 3'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 7 zanlı ise öğle saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılan zanlılar sağlık kontrolü için Bursa Devlet Hastanesine götürüldü. Ardından adliyeye götürülen zanlılardan birisi, "Ben suç işlemedim, Müslüman olduğum için 4 gündür gözaltına alındım." demesi dikkat çekti.

Operasyon kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan zanlılardan birinin Rus uyruklu olduğu öğrenilirken Bursa örgüt lideri olduğu iddia edilen zanlının örgüt adına Ankara'da bombalama eylemine katıldığı öğrenildi.