DİKA Genel Sekreteri Erin: İyi bir yıl geçirdiğimize inanıyorum

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Abdullah Erin, bölgenin diğer bölgeler ile bölge illeri arasındaki kalkınmışlık farkının 60-70 yıllık bir

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Abdullah Erin, bölgenin diğer bölgeler ile bölge illeri arasındaki kalkınmışlık farkının 60-70 yıllık bir sürece sahip olduğunu belirterek bunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirtti. Erin, 2010 yılını değerlendirirken, "İyi bir yıl geçirdiğimize inanıyorum." dedi.

Erin, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan basını bilgilendirme toplantısında ajansın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Abdullah Erin ajansın kurumsallaşmasını tamamladığını belirterek, "2011 yılı bizim kurumsallaşmamızın tamamlandığı bir yıl olacaktır. İyi bir yıl geçirdiğimize inanıyorum.Yeni ve henüz kurulmuş bir ajans olmamıza rağmen 6 tane hibe çağrısını gerçekleştiriyoruz.Bu hibe çağrılarından 5'ini tamamladık. Biz yatırım danışmanlığını yapıyoruz. Büyük emek gerektiren işler yapıyoruz. Biz bölgenin makus talihinin yenilebileceğine ve sosyal ekonomik yönden kalkınacağına inanıyoruz. Kaynak problemi yok, kaynak israfı ve yerinde kullanamama var. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Bölgenin diğer bölgeler ve bölge illerinin de kendi aralarında kalkınmışlık farkı var. 60-70 yıllık bir birikim olan bu farkı, bir anda ortadan kaldırmak mümkün değildir. Ama en kısa zamanda bunu ortadan kaldıracağımıza inanıyorum" dedi.

Bölgenin stratejik planını ülkemizin bu alandaki en yetkin kuruluşlarla birlikte hazırlamakta olduklarını dile getiren Erin, "Kalkınma hamlelerinde nerede yanlış yapılmış neresi eksik bırakılmış gibi şeyleri gidermektir. Sorunun çözüme doğru tespitten geçtiğini biliyoruz. Bu uygulama ile yerinde tespit ederek toplumun bütün katmanlarına inmektir. Bunu ülkemizin en yetkin önde gelen kuruluşlarıyla birlikte araştırıyoruz. Bunu tespit etmemiz çok önemlidir." şeklinde bilgi verdi.

6 yurtdışı gezisi gerçekleştirdiklerini anlatan Erin, yönetim kurulu üye ve çalışanlar için çok yararlı olduğunu belirterek artık uluslar arası kurum ve kuruluşların çalışmaları dikkate alarak hedef gösterdiklerini söyledi. Beyin göçünün bölgeye doğru gerçekleştiğini ifade eden Erin, aldıkları uzman ve çalışanların ulusal ve uluslar arası çalışabilecek seviyeden kişiler olduğunu ve bölgenin tercih edildiğine dikkat çekti.

DİKA bilgilendirme toplantısı soruların cevaplandırılması ile sona erdi.