Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Ahmet Ertürk: Türk ekonomisi çok iyi konumda

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Ahmet Ertürk, Zirve Üniversitesi'ne konuk oldu. Ertürk, TMSF Başkanı olduğu dönemdeki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Ahmet Ertürk, Zirve Üniversitesi'ne konuk oldu. Ertürk, TMSF Başkanı olduğu dönemdeki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (OSAM)'nin davetlisi olarak Zirve Üniversitesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Danışmanı Ahmet Ertürk, "Kamu Yönetiminde Başarı" konulu bir seminer verdi. Ertürk, konuşmasında Türk ekonomisinin krizlerden bazı Avrupa ülkeleri kadar etkilenmediğini ve ekonomik göstergelerin son yıllarda gayet olumlu seyrettiğini, göstergelerin de şu an çok iyi durumda olduğunu belirtti. Kamu yönetiminde başarının kriterleri üzerinde duran Ertürk, TMSF Başkanı olduğu dönemden, batık bankaları kurtarırken izledikleri prosedürler ve karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgi verdi. TMSF'nin başarısının dünya standartlarının çok üzerinde olduğunun altını çizen Ertürk, "Diğer ülkelerde devletin bankasını kurtarmak için paranın ancak yüzde 15'i hazineye geri dönerken Türkiye'de bu oran yüzde 35." dedi.

Ertürk, yaptığı konuşmada bankacılık sektörünü düzenleme altına almak için çıkarılan kanunların etkisini göstermeye başladığını ve zamanla gerek TMSF'nin, gerekse hükümetin sektör için yaptığı bu değişikliklerin kıymetini anlayacaklarını belirtti. Zirve Üniversitesi'nin bölge ve Türkiye ekonomisine katkılarından da bahseden Ertürk, konferansın ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Katılımın yüksek olduğu konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fevzi Akıncı katılımından dolayı Ahmet Ertürk'e çini tabak hediye etti.